Следва

Гага ще покаже нова музика на ревюто на Никола Формикети за Thierry Mugler

Стилът на Мишел Уилямс

Сигурно си спомняш това нежно лице и порцеланова бяла кожа от „Кръгът на Доусън”, който преди няколко години...

Fashion преди 13 години

Сигурно си спомняш това нежно лице и порцеланова бяла кожа от „Кръгът на Доусън”, който преди няколко години се въртеше по една от известните частни телевизии. Освен това няма как да си пропуснала страстната й връзка с покойния гений Хийт Леджър.

Сещаш се, нали? Говорим за Мишел Уилямс, чийто небрежен стил и омайващо ангелско излъчване си спечелиха нашите адмирации.

Макар че не отнесе Златен Глобус у дома си, Мишел беше сред фаворитките за главна женска роля във филма Bluе Valentine, където си партнира с Раян Гослинг.

И тъй като момичето с емблематичната къса прическа понякога доста ни напомня за лудите младежки години на 90-те, решихме да ти я представим в целия й блясък.

Мишел Ингрид Уилямс е родена на 9 септември 1980г. в малко градче в щата Монтана. Майка й има шведски произход, с което си обясняваме непривичната й за американките сдържана красота.

Когато е едва на девет години, семейството й се мести в Сан Диего, Калифорния. Още от малка проявява интерес към актьорската игра, но родителите й не одобряват това нейно начинание и на петнадесет години Мишел решава, че иска да бъде самостоятелна и се отделя от тях, за да преследва мечтата си. Кариерата й започва в телевизията, но популярност добива едва през 1997 г. със сериала „Кръгът на Доусън”, където играе един от главните персонажи.

Пробивът й като филмова актриса идва с възхвалявания филм на Анг Лий – „Планината Броукбек” от 2005г. Между другото ако не си го гледал, съветваме те бързичко да поправиш тази грешка! Филмът е наистина много въздействащ и проницателен. За участието си във филма Мишел е номинирана за „Златен Глобус”, наградите BAFTA, както и за „Academy Award”. На снимачната площадка Мишел среща голямата си любов в лицето на Хийт Леджър, с когото имат дъщеричка - Матилда Роуз.



С невероятно невинната си и палава къса прическа Мишел улавя най-доброто от блясъка на 20-те и 60-те години. Не се оставяй това да те заблуди – зад сладките й момичешки роклички и руси коси се крие една от малкото актриси в Холивуд, които се славят с интуиция, усет и остроумие. Мишел омагьосва с чара на жена, която е в пълен унисон със себе си, въпреки напрегнатия й личен живот и трудната й, изцеждаща професия.

Актрисата споделя, че е страстен четец и това е любимото й занимание през свободното време, което със сигурност не е много, отглеждайки малката фея Матилда и играейки в киното. Страстта й е да събира стари издания на книги и се гордее, че притежава първото издание на „Великия Гетсби”, който междувременно очакваме да видим филмиран през 2011г.

Влюбваш се в мис Уилямс, понеже стилът й е гъвкав и разнообразен. Изглежда леко неглиже, докато се разхожда по улиците на Бруклин с дъщеричката си, но на червения килим винаги излъчва премерен шик. Не можеш да я поставиш в определена категория – тя показва всеки аспект от една тенденция без да я превърне в скучна и банална.

Мишел е майстор на простотата и семплите неща. Тя знае, че за перфектен летен ден има нужда само от винтидж очилата си RayBan, ледено кафе, кукличката Матилда и слънчева рокля на цветя. Тя е дефиницията на стил, постигнат без особени усилия, кръстосвайки улиците на Ню Йорк с къси панталонки и карирана риза, пола или рокля от деним, комбинирана с пантофки в неутрален цвят.



Стилът на Уилямс се определя от основните елементи, но тя подбира правилните неща, успявайки да изглежда изтънчена и елегантна, дори когато носи просто джинси и тениска. Блейзерът е този, който освежава и придава спретнат вид на всеки един ежедневен аутфит. Дори и косата на Мишел да е небрежно прибрана на кок, именно прибавяйки блейзър се създава представата за жена с класа.

Всяко момиче със стил трябва да притежава чифт боти и Мишел със сигурност има много. Тя най-много обича да съчетава боти, високи до глезена с мини рокля или дънки. Понякога обаче избира висок до коляното, жокейски ботуш. И в двата случая комбинацията е много практична, а залагайки на кафявата кожа няма как да сгреши.

Смъртта на Хийт Леджър през януари 2008г. разбива сърцето на Мишел. Въпреки че са разведени, Мишел не отрича, че още го обича, поради което преживява трудно нелепата смърт от свръхдоза. Тя моли пресата и папараците да я оставят да скърби на спокойствие. В лично изявление за медиите споделя : „ Аз и семейството на Хийт наблюдаваме Матилда всеки ден, докато шепне на дърветата, прегръща животни и расте с всеки изминал час. Знаем, че той все още е с нас. Матилда ще израсне с най-прекрасните спомени за баща си.” Въпреки тежката загуба, Мишел успява да намери сили и да продължи смело напред, с високо, но не лицемерно вдигната глава.


Мишел последно се появи на корица на американското издание на Marie Clairie

Тя никога не е била от актрисите, които следват сляпо Холивудските стандарти за красота и стил. За червения килим вместо да се спре на дълги до земята бални рокли с гол гръб, тя умно подбира едновременно секси, но уникални идеи, като малки рокли с ретро излъчване, сменяйки образите един след друг. Когато актрисата има нужда от къса рокля за вечерно парти, тя избира не малката черна рокля, а малката бяла рокля. Това решение я кара да изпъква сред тълпата от дами, носещи металически тонове и черно, много черно. Облечена в бяло, Мишел впечатлява с въздържаност и тайнствен шик.

Да не забравим и късо подстриганата й коса – перфектното класическо решение – нетрадиционно и красиво.

Тази година, както ти споменахме, ще я видим редом до Райън Гослинг във филма “Blue Valentine”, а освен това в биографична драма, превъплъщавайки се в Мерилин Монро.
 

More Fashion