Следва

Джаз певица и радио водеща Мирослава Кацарова тази вечер в Sofia Live Club

Удължиха изложбата "Графичното творчество на Салвадор Дали"

Поради големия интерес на българската публика, ретроспективната изложба "Графичното творчество на Салвадор...

Events преди 13 години

Поради големия интерес на българската публика, ретроспективната изложба "Графичното творчество на Салвадор Дали" в Музейна галерия за модерно изкуство (Оборище 10) продължава до 31 януари 2011 година.



Цикълът „Божествена комедия”, състоящ се от 100 оригинални цветни графики на испанския сюрреалист, представен в залите на Национална галерия за чуждестранно изкуство, също може да бъде видян до края на месеца.
Досега над 23 000 почитатели на творчеството на испанския сюрреалист са посетили уникалните експозиции в двете галерии.

Графичното творчество на Салвадор Дали е съвместен проект на Музейна галерия за модерно изкуство и Национална галерия за чуждестранно изкуство. Графиките са притежание на частна колекция от САЩ, с която Музейна галерия за модерно изкуство има дългосрочни отношения за представянето и експонирането им по света.

Museum Gallery of Modern Art
Оборище 10

 

More from View Sofia

Истории от живота: Гала Дяконова, митичната жена на Дали

Celebrities преди 5 години

"Нима е толкова трудно да се разбере, че исках да живея живота си по свой начин? Че исках да си почивам, да се откъсна от другите и да постигна мечтите си? Ако нещо разбрах с годините, то бе, че не ми трябваше компанията на рухнал старец, който не притежава смелост даже да излезе от къщи без мое разрешение. Интимността и на първо място познатото охлаждат страстите. А пламъкът на любовта трябва да се поддържа с нови неподозирани, изненадващи, непредвидими неща и аз исках да продължавам да живея по същия начин..."

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 6 дни

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?