Следва

Зеленият Стършел се бори за справедливост и женски сърца

Тази вечер откриват изложба керамика на Младен Баделски

За втора поредна година Арт Галерия АНИМА запазва пространството си за изложба керамика на Младен...

Events преди 13 години

За втора поредна година Арт Галерия АНИМА запазва пространството си за изложба керамика на Младен Баделски, която може да бъде видяна от 18 януари – 18 февруари 2011г. в малката зала на галерията.

Включените произведения отново доказват неговия различен поглед и израз с керамиката. Оригинални и въздействащи, творбите на пловдивския талант разширяват представите ни за съвременна художествена керамика.
Изключителен талант и безспорен новатор, Младен Баделски се занимава с керамика от девет години и има няколко изложби зад гърба си.

Родом от Пловдив, през 2000г. получава музикалното си образование в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в града. Само година по-късно, в търсене на нови изразни средства за своите идеи, той бива привлечен от керамиката като и остава верен и до днес.

През годините Младен Баделски опознава тънкостите на занаята абсолютно самостоятелно и доказва природата си на експериментатор като открива разнообразни техники, водещи до богатство и своеобразие на решенията. Изработва както керамични съдове и пана, така и облицовки за интериор и екстериор.

В творбите на Баделски се открива функционално съдържание и художествено значение, за постигане, на които умело използва възможностите на керамиката.

Арт Галерия АНИМА предоставя пространство, отворено за млади таланти и утвърдени имена, чиито идеи отправят предизвикателство към личните и обществени представи.

Галерията се фокусира върху проекти съвременното изкуство и обръща специално внимание на произведения от Югоизточна Европа.

18 януари
ул. Любен Каравелов 58

 

More from View Sofia

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.