Следва

Трансформърс: Представи си Елена Петрова

Rodarte няма да получат оценката, която заслужават за Black swan

Част от целия шум, който се вдигна около Black Swan, поне в модните среди, беше фактът, че сестрите Rodarte изработиха балетните костюми...

All fashion преди 13 години

Част от целия шум, който се вдигна около Black Swan, поне в модните среди, беше фактът, че сестрите Rodarte изработиха балетните костюми за него. Rodarte създават 40 от костюмите за трилъра на Дарън Ароновски, като обличат целия балетен състав, както и плетивата, в които се появява Натали Портман.

Но с настъпването на сезона на раздаването на награди, няма да видим имената им около номинации за Най-добри костюми (Black Swan вече получи номинация за награда на Избора на критиката и вероятно ще получи една и за Оскар). Човекът, който ще обере лаврите всъщност е Айми Уесткот, понеже тя е вписана като дизайнер на костюмите на филма.

В случая на Rodarte за Black Swan, стана известно, че двете сестри изобщо не са преговаряли за кредити, когато са подписвали договора си и не са били членове на екипа дизайнери на костюми, докато са работили по филма.

Сестрите Муллийви нямат никакъв шанс да получат номинация за Оскар, понеже правилата за конкурса са строги и те позволяват само главният дизайнер на костюми да се включи в надпреварата.Грешка, която Rodarte едва ли някога отново ще повторят.

За напред сестрите търсят нови филмови проекти, в които да се включат, успоредно с подготовката на линията си облекла и този път ще искат имената си най-отгоре на дизайнерския тийм. Ние нямаме търпение да видим какво предстои.
 

More All fashion