Следва

Ден първи от Седмицата на модата в Берлин!

Замисълът на лирическия стилист: Massive heart attack

Четвъртък е най-прекрасният ден за стартиране на нова рубрика, особено ако има забавния и надяваме се поучителния характер...

Fashion преди 13 години

Четвъртък е най-прекрасният ден за стартиране на нова рубрика, особено ако има забавния и надяваме се поучителен характер на тази, която сме запланували.

В Замисъла на лирическия стилист ще ти показваме неща като клипа по-долу, които провокират всякакъв род размисли и страсти във връзка с покъртителни и недотам визии, стилистични решения, подход към модата, както и смисъл, вложен в показаните визии. 

Едва ли има по-подходящ пример и старт за това от видеото на Глория и бившия й съпруг Илия Загоров Скъпи, купи ми нещо.

От устните до "килото ланци" всичко е толкова преекспонирано и силно, че те удря право в естетическото сърце, оставя те задъхан, безмълвен и разтреперан...

Всъщност стилистът е изиграл важна роля в разказването на епизод из взаимоотношенията на една симпатична двойка, в случая на изискваща дама и готов на всякакви жертви, влюбен, но плах мъж, най-вероятно съпруг.

Силата на внушението тук е освен в "луксозния" аутфит на дамата, но и в изброяването в рима на всички последващи и очевидно неосъществени желания по реда на римите. От текста става ясно, че той може да й купи каквото и да, но все пак с предимство са някои по-популярни марки като Шанел, Живанши, Диор и пр.

Позицията, която мъченикът заема във видеото, указва подчинената му от любов роля в двойката, той е ситуиран неизменно отзад, докосващ тигрицата плахо, и директно бършещ потта от челото си, а също така и човекът, измъчван от нощни кошмари.

Тезата няма антитеза, т.е. вариант, в който той не й купува нещо, е изключен, вероятно и затова стилистът е аранжирал куп торбички в двете ръце на юначагата, заснет до гордата си половинка на някоя Главна.  

 

Като цяло стайлингът е нечовешки, в синхрон и кореспонденция с изискванията на произведението, и признаваме - трудно може да бъде по-мащабен. 

Освен стилистът, тук специални адмирации заслужават и авторът на текста, сценаристът и режисьорът за прекрасната идея всичко да се окаже сън, което обаче не ни спира да помечтаем за Ferre, Cartier, Givenchy, очила Dior и нов интериор.
 

More Fashion