Следва

Да или Не: кожен колан на тънка мъжка талия

Ден първи от Седмицата на модата в Берлин!

Както вече обещахме, включваме се отново от Берлин, за да ви разкажем най-интересното от първия ден на...

All fashion преди 13 години

Както вече обещахме, включваме се отново от Берлин, за да ви разкажем най-интересното от първия ден на Седмицата.

A.F. VANDEVORST

Честта да открият официалната програма в шатрата на Бебел Плац (пл. Бебел) се падна на белгийското дуо A.F. VANDEVORST.

Лейбълът с над десетгодишна история зад гърба си традиционно представя своите основни колекции по време на парижките прет-а-порте дефилета.

В Берлин двамата белгийци показаха втората си линия А.Friend. Станахме свидетели на изпитаната вече комбинация от трикотаж, коприна и вълнени материи, която бе залегнала в основата на колекцията, издържана цветово в земни пастелни тонове.

Преливащите нюанси от сиво до керемидено червено накараха вълната да изглежда още по топла и уютна. Деликатните драперии се погрижиха за нужната доза женственост, а кожените елементи и аксесоари придадоха завършен вид на цялата визия.

LEVER COUTURE



По обед беше време за лукс и блясък носещ подписа на LEVER Couture. Дизайнерката Lessja Verlingieris ни отведе на червения килим – единственото място, достойно за приказните й роби и коктейлни рокли.

Цветовете бяха класическите за такива случаи черно и кремаво, допълнени от медно-розов металик, пресъздадени от вариации на тюл, коприна и пайети.

Харесаха ни ефектните обеми, които на места умело контрастираха с изчистената и тясна горна част на модела.

PATRICK MOHR



Нямаше как да пропуснем и шоуто на ексцентрика Патрик Моор. След последните му няколко изяви (спомняте ли си гологлавите брадясали момичета от последното му ревю?) всички в публиката се питаха какъв ли шок е подготвил за днес.

Е, този път дизайнерът беше изненадващо сдържан – моделите бяха със силно гелосана, прибрана назад коса и.... залепени устни! – и успяхме да се съсредоточим за по-дълго върху дрехите, като дори открихме няколко добри унисекс визии.

Цветовата палитра варираше между черно, сиво и каки, а силуетите бяха изчистени и същевременно обемни.

LALA BERLIN



През последните няколко години ЛАЛА Берлин се превърна в неразделна част от Седмицата на модата и чeсто цитиран пример за успешен берлински лейбъл.

Отличителната черта на ЛАЛА – небрежният, лесно приложим в ежедневието, градски шик и честата употреба на плетива – й спечелиха признание и извън границите на Германия.

Този сезон дизайнерката отново остана вярна на себе си като предложи на публиката колекция с ясни линии и прецизни детайли.

Бледите телесни тонове се разчупваха на места от така актуалните щампи и няколко решени изцяло в жълто визии.

Сборно ревю на румънски дизайнери


Andreea Musat

Късно вечерта дойде ред и на дефилето на шестимата румънски дизайнери, избрани за първи път да представят работата си в рамките на Берлинската седмица.


Alina Botea

Най-много ни допаднаха идеите на Alina Botea и Andreea Musat, които, макар и вече леко отегчени от вездесъщите телесни цветове, мислим, че предложиха добър финал на официалната програма от ден едно.
 

More from View Sofia

More All fashion