Следва

Вдъхновенията на Кирил Колев

Холандецът Ерик Лалта организира първото зумба парти в България на 22 януари

Ерик Лалта е познат в родните латино среди като главен хореограф на Латино фестивала и Коледния Салса Бал.
 

Culture преди 13 години

Двете най-големи зумба школи в София, Body Art Kally и Dance Academy, с лицензирани инструктори холандецът Ерик Лалта и Галя Джуранова, организират първото по рода си зумба парти у нас „Lаtin Playground”. Ерик Лалта е познат в родните латино среди като главен хореограф на Латино фестивала и Коледния Салса Бал.

Събитието в събота вечер, 22 януари, ще събере на едно място почитателите на няколко музикални стила едновременно – салса, меренге, бачата, ча-ча, регетон, зуук/ кизомба, калипсо/касав. Мястото на мероприятието е зала 6 на НДК, като първите му посетителите ще имат възможност да се включат в уроците по зумба за начинаещи - от 17:00 до 18:00 часа.

За всички, които биха искали да потанцуват още час зумба преди голямото парти - времето е от 18:00 до 19:00 часа.

Точно в 21:00 стартира голямата зумба забава. През цялата танцова вечер на плазмите в залата ще се излъчват анимации, които да насочват начинаещите как да танцуват. Следва специална шоу програма 23:00 ч. с изненади от Бразилия и мини продукцията "Вампири” с участието на Miro Dance и Fantasia dancers.

Партито ще продължи до 03:00 часа. Цена на партито на входа е 10 лева, а в комбинация с урок преди това е 15 лева.

Зумбата е вдъхновена от фитнеса програма и смесва гореща латино и поп музика с завладяващи парти движения. От създаването си през 2001 година досега, се е превърнала в най-всеобхватната и най-успешна танцова фитнес програма с повече от 10 милиона последователи, които танцуват ежедневно в повече от 90 000 локации по света в повече от 110 страни.

Тя замества трудните и тежки упражнения във фитнеса с нещо лесно и приятно със същия ефект.

Зумба няма сложни движения, които да се заучават и не е нужно да си търсите и партньор за танци, тъй като най-важна е музиката. Зумба е прекрасен начин да се поддържате в добра физическа форма, който същевременно ви зарежда с настроение.

Зумба е разработена така, че да покрива почти всички възможни възрасти. Има специална зумба програма за деца, наречена „ZUMBATOMIC", както и за възрастни хора, която се нарича „ZUMBA GOLD". Зумба е колкото за мъже, толкова и за жени.

Тя оформя тялото по един и същи начин, независимо от пола. Разработена е така, че едновременно да натоварва долната част на тялото, която включва бедрата и подбедриците, средната част на тялото, която включва коремните мускули и тези на гърба, и горната част на тялото, а именно - мускулите на раменете и ръцете.

Събота вечер, 22 януари
Старт:17.00
зала 6 на НДК
 

More from View Sofia

More Culture