Следва

H&M влизат в нова колаборация с шведски култов лейбъл на обувки

Дизайнери за следене - Том Скот

Всичко го гласят за нюйоркския Соня Рикел. Новият гуру на плетивата Том Скот се появява с колекция по време на ...

All fashion преди 13 години

Всичко го гласят за нюйоркския Соня Рикел. Новият гуру на плетивата Том Скот се появява с колекция по време на седмицата на модата в Ню Йорк пролет-лято 2009 и от тогава насам е известен с нестандартните си ревюта.

Винаги намира интересни места за представяне на колекциите си – веднъж те са в химическо чистене, друг път в малка стая в неизвестен хотел, а последната – на училищно игрище.

Преди да започне да работи по своите колекции, Том прекарва седем години при Ралф Лорън, което определено говори за стабилен професионален опит. Може би от идва и афинитетът му към фините кашмирени плетива, които виждаме в последната му колекция пролет-лято 2011.

Всъщност тази колекция, представена атрактивно на училищно игрище, е обсебена от спортен дух, въпреки че плетивата трудно могат да бъдат интерпретирани на баскетболното игрище.





Млади момичета и момчета (професионални модели, но все още ученици) носят къси гащета, гуменки и пуловери на райета, плетени ръкави върху тишърти, плетени гащеризони и каквото още се сетиш от списъка със задължителни спортни екипи в основното училище.





"Малко преди да създам колекцията си, си бях у дома в Пенсилвания и това ме вдъхнови да пресъздам старите спомени за моите ученически години в дрехите си. Мислех за Америка и старите спортни екипи”, казва Скот пред журналисти. А за да бъде всичко автентично, споделя, че се е ровил в стари университетски годишници още от 1915 година и попадайки на тези снимки, за него това било истинска експлозия на идеи. Може би затова е кръстил и колекцията си The Bomb.



Нямаме търпение да видим Том Скот във вихъра му за есента на 2011, а ние по традиция ще ти изпращаме пресни репортажи от седмиците на модата в най-големите модни столици.
 

More All fashion