Следва

ReView of the week

Колаж – асамблаж

Изложбата изразява усещанията и настроенията на автора, които го съпровождат през годините. Конкретно тя е...

Events преди 13 години

Галерия „Ракурси“ представя тази седмица изложбата „Осветени пътеки“ на Йордан Парушев, която ще се открие на 27 януари и ще продължи до 13 февруари 2011 г.

Изложбата изразява усещанията и настроенията на автора, които го съпровождат през годините. Конкретно тя е вдъхновена от сцената „Колелото на живота“ от църквата „Рождество Христово“ в Арбанаси, която символизира живота и трансформациите на човека. Началото, възходът и естественият завършек на живота - пътят, по който всички вървим.

Това са пътеките, които ние осветяваме с присъствието си, проправяме и други ще откриват. Това са следите от нашето съществуване и врата към безкрайна верига – сребърната нишка на човешките поколения.

Използваната техника е колаж – с наслагване на множество слоеве тънка полупрозрачна цветна хартия.



Доц. Йордан Парушев е роден през 1958-ма година30.06.1958 г. в Сливен, а през '83 завършва Великотърновския университет "Св. Св. Кирил и Методий", специалност “Живопис” при проф. Станислав Памукчиев.
В момента доц. Парушев е преподавател във ВТУ “ Св. Св. Кирил и Методий” по изкуствознание и живопис.

Има изложби почти всяка година, негови картини са били излагани и в Париж. и в САЩ, Дейвис, Калифорния.

“ОСВЕТЕНИ ПЪТЕКИ”
Йордан Парушев
колаж – асамблаж
27.01.2011 - 13.02.2011
галерия Ракурси

 

More Events

Изложбите в София: светско монументално изкуство или 125 години от рождението на Дечко Узунов

Events преди 1 месец

Дечко Узунов и днес продължава да привлича вниманието на изследователите с многобройните си творчески проявления. Освен в областта на изящното изкуство той се изявява и в монументалното. Разработва редица проекти в различни направления, вкл. стенописи, мозайки и витражи.