Следва

Победителят в конкурса "Довърши историята" под ръка с HP mini

Ден втори от седмицата на модата в Берлин: Chic meets Neo-Pop

Стартирахме програмата под мотото „Chic meets Neo-Pop“ на Доротее Шумахер. Експлозията от ярки, почти ...

All fashion преди 13 години

Берлинската Седмица постепенно набра скорост и вторият й ден отново предложи куп наслади за очите:

SCHUMACHER
Стартирахме програмата под мотото „Chic meets Neo-Pop“ на Доротее Шумахер.

Експлозията от ярки, почти неонови цветове, която дизайнерката демонстрира още с първите няколко модела, окончателно ни разсъни и донякъде ни напомни за представената преди дни в Милано мъжка колекция на Jil Sander. Взимаме наситено червено, оранжево или светло синьо, добавяме щипка телесни тонове за баланс и ето ти перфектната рецепта за следващата зима.

В същото време това беше нагледното доказателство, че с подходящите цветове и най-скучната кройка е способна да се превърне в ефектен аутфит.

Във втората част на дефилето класическият шик и меките женствени визии надделяха, като с това колекцията за съжаление изгуби първоначалната си свежест.

DAWID TOMASZEWSKI



Последва Давид Томашевски, а с него и куп въздишки, които се изтръгваха от гърлата ни при появата на всеки следващ модел.

Полският дизайнер учи в Познан, Лондон, а по-късно под ръководството на Вивиан Уестууд в Берлин.

Междувременно трупа практически опит при Соня Рикел и в къщата за висша мода Алексис Мабил, а ако съдим по актуалната му колекция, явно успява да научи по нещо и от двамата. След асистентска позиция при Рей Кавабуко, през 2009 най-после идва момента да основе едноименния си лейбъл.

Под звуците на есенен дъжд видяхме обемни плетива, кожа с косъм, поли до коляното в комбинация с блестящи горнища и импозантни – най-точната дума би била приказни – вечерни роби от шифон и коприна, които се носеха като облак над подиума.

PERRET SCHAAD



Ранният следобед бе белязан от няколко елегантни, но скучни колекции. Свеж полъх дойде едва с шоуто на младото берлинско дуо Johanna Perret/Tutia Schaad и семплите им творения.

Наред със задължителните тъмно синьо и черно срещнахме отново комбинацията пастелни срещу ярки цветове, а при материалите доминираха коприната и полупрозрачните материи, този път под формата на панталони.

Набори и драперии създаваха обемни форми и гарантираха на тялото приятна свобода на движение.

HUGO by HUGO BOSS



Най-очакваното събитието на деня, да кажем направо, на цялата Берлинска седмица и този сезон бе спектакъла на HUGO BOSS с линията им HUGO A/W 2011.

Ето това беше шоуто, което точно толкова добре можеше да се случи и в Ню Йорк. Една от най-известните немски марки се бе погрижила за звездно присъствие както на подиума, така и по първите редове. Ревюто откри любимата ни Freja Beha Erichsen, последвана от Karolina Kurkova (официалното лице на Седмицата) и Heidi Mount, а представителите на мъжкия пол се предвождаха от неустоимия Jon Kortajarena.

Предните места бяха запазени за Chloë Sevigny, Tilda Swinton, Hayden Christensen и Louis Hamilton, наред с няколко немски знаменитости.

Що се отнася до дрехите, HUGO не изневери на бизнес-стила си: строгите, минималистични форми стояха добре на бледия тен и ярко червените устни на момичетата. Комбинации от кожа и вълна, както и черно с тъмносиньо се превърнаха във формулата на вечерта.

Цялото ревю все още може да бъде гледано ето тук.
 
Ден първи от Седмицата на модата в Берлин!

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 1 ден

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.