Следва

We love = Like + Like

Editors' choice: Моята спалня мечта

Спалнята е най-съкровената ти тайна! Нея оставяш само на твоето въображение. Без да се съобразяваш с никого!...

All About Life преди 13 години

Спалнята е най-съкровената ти тайна! Нея оставяш само на твоето въображение. Без да се съобразяваш с никого! Е, само с един!

Вече те разходихме виртуално из мечтаните дневни стати на редкаторския екип на ViewSofia, днес навлизаме в по-интимната част - спалнята! Или 6 на брой - различни и напълно отговарящи на характера на всеки съкровени стаи.

Заповядай да ги разгледаш!

Антония

Удобно голямо и ниско легло, нощна лампа, щори или плътни пердета - задължително и малко нощно шкафче... Спалнята ми трябва да създава уют и топлина, затова залагам на меките цветове и нежното дърво.
Карибски стил - това е моето местенце!

Нели


Ако моят дом е моята крепост, то моята спалня е най-непревземаемата й кула. Спалнята е онова съкровено, скрито от чуждите любопитни очи място, където сваляме не само дрехите си, но където оставяме душата си да лети на воля.



А за да може да стори това, й е нужно пространство. Ето защо моята спалня е голяма. За да стане възможна, приобщихме покрития балкон тип лоджиа в спалното помещение и затворихме новата стая с петкамерна PVC дограма с К стъклопакет, който осигурява освен надеждна UV защита и добра шумоизолираност. Подразбира се, щорите тук са задължителни, и за да не отнемат от безценното ми пространство – външни. Завесите от нежен и почти незабележим воал се спускат от тавана до пода и създават усещане за уют и топлина.

Двойното легло е с изчистени класически линии, ниско, но не прекалено, и естествено, с ортопедичен матрак от пенолатекс , който всяка вечер ме отнася в страната на Морфей , винаги безотказно.

Що се отнася до гардероба, всяка уважаваща себе си жена, трябва да извоюва своята гардеробна стена, поне една, но най-добре две, ако помещението позволява. В моята спалня има една ниша с врата с чупещо се рамо (за, да се пести пространство), в която с благодарност прибирам дъската за гладене, куфарите, раниците и спалните чували, и едно огромно чудовище (естествено, недостатъчно), което обаче, за да не доминира в интериора е с плъзгащи се врати, 1/3 от всяка изработена от фино матирано стъкло, които пестят невероятно много пространство и по никакъв начин не се натрапват и не оставят усещане за сбитост.

Раклата и нощните шкафчета са ниски и разлети по хоризонтала. Декоративните възглавници са възможни, но не задължителни и не прекалено много на брой, светлия паркет от ясен е покрит от светъл килим с дълъг косъм. Цветовете са шампанско и калвадос. Осветлението е изнесено асиметрично, далеч от мястото, което традиционно му се отрежда – виснало със страшна сила над средата на леглото.

И една единствена, но внушителна по размери картина, рисувана от много близък човек, колоритна и обичана. Срещу спалнята, а не над нея, за да я виждам преди да заспя и веднага щом отворя очи. Това е! Никакви компютри, телевизори, телефони, само книга та нощното шкафче до любимият ми парфюм.

Гергана



Бяла спалня с паркет в приятно много бледо сиво са мечтаните ми цветове. Бялото сякаш озарява мислите ти сутрин, направо страдам за него. И един ден целият ми апартамент ще е в такава концепция с някои графични елементи може би и импровизирани мебели за разкош. И картини, ако мога да си го позволя.

Не обичам метал на друго място, освен в спалнята. А и върху дървения под масивното ковано желязо изглежда величествено. Бели ленени завивки, бяло покривало, бели пердета, вграден гардероб - и той в бяло, позволявам на съпруга ми да го изработи собственоръчно от стари дървени шкафове. Като цветен мотив, за да не ме изолира бялото съвсем от околната среда, задължително ще използвам старите черги от чеиза на баба, които тъжно помещават раклата й, а отсреща в някой ъгъл старинно писалище, което ще напълня със списанията и дребните аксесоари за писане.

Огледалото ще е в масивна старинна рамка в другия ъгъл, подпряно на стената. И нищо друго! От прочетените и "изсмукани" до предела им списания ще си направя нощни шкафчета, а нощните лампи - отново дарени с втори живот. Рециклирането ще спаси ако не света, поне мен от харченето за дребни аксесоари!

Спалнята ми мечта ще ухае на два аромата - мъжки и дамски, които ще са в абсолютна хармония.

Мария



Перфектната спалня е бяла с огромен прозорец, направо най-големия, и много тънко перде. Пред него има няколко саксии или вази, в случай, че убия повече от две саксийни теменужки.

Леглото е до прозореца и ниско, почти на земята. Чаршафите са в цвят слонова кост и одеялото също. Задължително трябва да има одеало, защото на земята понякога е студено. Подът е от светло дърво, но има цветни малки килимчета в топли цветове. Светлината нощем идва от две малки нощни лампи.

По стените има снимки и няколко рафта с книги и списания за приспиване или събуждане. Спалното бельо живее в малка ретро ракла на земята, а до леглото има много ниска кръгла маса за пуканки, какао, шоколад и кола – дори си го представям издълбано по краката на масата Маса за пуканки, какао, шоколад и кола.

Стаята е пълна с музика и понякога мирише на люляк.

Иван



Вие нали се сещате, че аз ще живея в лофт, ама със сигурност. И ето това по-горе е мечтаната ми спалня.

Таван, способен да побере пърформър по акробатика, сиви стени с огромни картини в много силни цветове, дори си представям картините да не са окачени, а просто положили гръб на стената и пода, както когато куратор реди изложба. Не искам леглото да е прекалено голямо и не искам да е на земята, а просто да е удобно.

И понеже спалнята ми е просто един кът в целия апартамент, тя няма да бъде отделена със стена, а например с библиотека или по-скоро с една от онези стени от нагъната хартия на Molo Design. Друга най-важна съставна част е гардеробът – не гардероб, а море, защото при мен е малко сложно, с оглед на количеството.

Елена



Спалнята е най-интимното място в една къща, нищо, че обикновено се смята, че с тоалетната е така.
Спалнята е светая светих на интимността, уединеността и мечтанията. Затова за нейното устройство има няколко златни, изключително важни правила, които е добре да се съблюдават строго, което и правя като стожер на идеята за "Спалнята над всичко."

Първо, много важно, е нейното разположение в пространството. Идеята северна спалня е също толкова лоша, колкото и западна. Причините са ясни - на север е усойно и студено, също и мрачно, на запад жегата е непоносима точно в най-лежерните часове на привечерната сиеста.

Спалнята ми задължително е снабдена с великолепен, скъп, качествен матрак, защото ако не ти е удобно нощеска, всички приказки по темата стават излишни.

В това помещение от голямо значение е и спазването на правилата и принципите на фънг-шуй, по простата причина, че това обикновено е арената на любовните схватки, на интимността и на споделянето с друг човек в най-непосредствения смисъл на думата. Затова е важно: никакви огледала срещу спалнята, никакви технически приспособления от типа на телевизори, никакви изкуствени материи. За сметка но това, особено ако си в ситуация на "жаден за любов" точно спалнята е мястото, в което е важно нещата да са по две, така именно, кодирано, привличаме любовта към себе си. 2 нощни шкафчета, 2 прозореца по възможност, 2 врати, 2 възглавници, 2 стола и пр. Проверено е, помага.

А в моята спалня мечта също има виенска закачалка, тип истинска, разкошно, ръчно правено шалте в меки розови цветове, много възглавници, огромен гардероб, паркет на пода, но може и дюшеме, както и дребно чипровско килимче, което облекчава йогата привечер.

Също акварели с голо тяло, елегантни и цветни, както и един фотьойл с красива настолна лампа до него за любимото четене на разни книги.

А пък като имам гоооолеми възможности за избор, спалнята ми ще излиза на двор, директно на зеленото през голяма, грамадна врата. А кучето ще спи отпред и ще пази.

More All About Life