Следва

Кът свиден и мил! Снимай най-хубавото местенце в твоя дом любим

Десетте най-популярни американски интериорни дизайнери

Те са модерни! Обикновено са работили с някои от най-големите звезди и да си позволиш услугите им е...

All About Life преди 13 години


Те са модерни! Обикновено са работили с някои от най-големите звезди и да си позволиш услугите им е равнозначно на това да си позволиш почивка в шестзвезден хотел в Обединените Арабски Емирства!

Те са в класацията топ 100 на най-добрите архитекти и интериорни дизайнери в света на списание Architectural Digest, но ние подредихме най-известните дизайнери на вътрешно обзавеждане в лична ни класация от топ 10 най-впечатляващите и ги разделихме по националност, защото мястото до известна степен определя стила им.

Всеки ден десеторката от най-добрите чуждестранни дизайнери по места ще те посреща на страниците на ViewSofia, започваме с топ 10 на най-популярните американски интериорни дизайнери. Ето ги и тях:


1. Чарлз Алем – отраснал е в Йоханесбург, но учи дизайн в САЩ, като в момента притежава офиси в Ню Йорк, Лос Анджелис и Маями.
Чарлз съветва „Прегърнете всички периоди от развитието на интериорния дизайн”. Известен е с разточителния си и луксозен стил и изящни композиции.

Споделя, че интересът към дизайна е нараснал значително сред обществото, интериорния дизайн е повлиял на много хора, а читателите на списания за интериор са увеличили броя си.
И за проекти за жилищни сгради, и за частни проекти, Чарлз сам прави дизайна на много от елементите, в това число маси, килими, осветление и кресла.

Добавяйки свежест към всеки аспект, Алем твърди, че всъщност не измисля нищо изцяло ново – „Всичко, което се прави днес, е просто реинтерпретация на традиционните стилове. Дори и най-модернистичните решения са препредаване на по-стари стилове.”

www.charlesallemdesigns.com

2. Пени Дрю Бърд – американската дизайнерка дели времето си между Ню Йорк и Париж.



Според нея драматично нови тенденции в интериора не са се появили, всичко се повтаря – стилът Арт Деко от 40те год. във Франция, или модернистичните решения на 70-те години.

Въпреки това дизайнът е еволюирал в по-прости, по-изчистени и по-леки линии и модели.

Дизайнерката често работи съвместно с художници за частни проекти, помагайки на клиентите си да обзаведат дома си изискано – решение като стъклен под за хола, който разкрива гледка към изба, пълна с вина, е само малка част от изключителните идеи на дамата. Вдъхновява се от традиционния френски стил.

Един от последните й проекти е дизайн на къща в Палм Бийч, Калифорния, където стените са тапицирани изцяло с кожа.

3. Джон Барман – дизайнерът от Ню Йорк работи еднакво успешно, съчетавайки антикварни мебели и модерно обзавеждане.



Той смята, че цветовете – без значение по-меки или пък ярки и пищни – са най-съществената част от даден проект.

Барман отбелязва „90-те години бяха много бежова декада в сравнение с многоцветните и традиционни 80-те.”

Екипът му се състои от още шестима души, заедно с които е обзавел резиденции за влиятелни клиенти като Джордж Стефанополус.

Проектите му включват и дизайн на няколко яхти. Казва, че се старае да използва разнообразни материали в зависимост от климата, но придържайки се към елегантността и изисканият стил на Нормандия, от които черпи вдъхновението си.

www.johnbarman.com


4. Питър Рой Бауман



За своите проекти дизайнерът споделя – „Наблягам на развлекателния елемент в интериора много повече отколкото на просто създаване на пространство, в което може да се живее”.

В момента Бауман притежава собствена галерия, в която показва мексиканско народно изкуство, а освен като дизайнер, работи и като реставратор.

Интересът към Мексико е породен от прекараните няколко години там – в Пуерто Валарта.

„Когато създавам интериора в определен дом, се съобразявам детайлите да подчертават напр. колекцията от антики на клиента, или пък съкровища, които той е събирал, пътувайки.”
www.banderasbaytradingcompany.com

5. Елиза Кълман.



Елиза често обича да опровергава клиенти, които търсят интериорните дизайнери с идеята, че те ще бъдат осенени от Провидението:

„Преди изобщо да успеем да си представим дадена идея”,споделя дизайнерката,”трябва цялостно да изследваме и да се съобразим с функционалните изисквания на жилището, трябва да ни бъде зададен определен бюджет. Едва тогава всичко може да започне.”

Кълман смята, че независимата, иновативна визия е определяща за успеха на дадено интериорно решение.

Тя съветва интериорните дизайнери да черпят идеи и вдъхновение от други култури и обичаи, както и да образоват клиентите си, че домът трябва да отразява личните вкусови предпочитания и интереси, а не просто да е повлиян от другите.

www.cullmankravis.com

6. Мариете Химез Гомез



Дизайнерката определя стила си като минималистичен. Споделя „Не трябва да се опитваме да вкараме всичко, което сме харесали някога в една единствена къща или апартамент.”

Още от четиринадесет годишна възраст, Мариете знае, че иска да се занимава с интериорен дизайн. Екипът й се състои от 20 души, базирани в Манхатън, Ню Йорк. Преди осем години отваря магазин – The Shop, където продава своята собствена линия мебели за дома.

Дизайнерските й решения са най-вече съобразени с желанията на клиентите й, а не със стилови тенденции, актуални в момента, защото смята, че един дом трябва да е отражение на хората, които го обитават. 

„Домът е бягството от външни влияния, място за себе си, за семейството и приятелите, място за спомените."

Гомез споделя, че за добрия дизайн на интериор са важни балансът между естетическото и визуалното оформление, личната идея за нещата, близкия дизайн на отделните стаи, както и качественият подбор на мебели.

www.gomezassociates.com


7. Тед Хейс



Oще един любител на минималистичния, модерен дизайн. Хейс е установил фирмата си в Ню Йорк, където му помага осемчленен екип.

Известен е с изкусния си усет и подбор на цветове и материали.

Споделя, че когато оформя интериора на една стая се опира преди всичко на функционалността, като се концентрира върху удобството на човека, който ще обитава пространството.

За Хейс успехът на един проект се крие именно в химията между дизайнера и клиента.

„Типично за мен е събирането на информация за предишният дом на клиента, вземането на мерки, снимане на отделни елементи, на мебелите и посещението поне няколко пъти.”

www.thadhayes.com

8. Стивън Кноленберг




Дизайнерът от Мичигън е известен с интериорните си решения, които представляват смесица от стари стилове и модернистична визия.

В работата си той използва компютърни визуализации, за да покаже по-добре на клиентите си как напр. слънчевата светлина ще проникне в стаята и по какъв начин тя би могла да се използва в най-благоприятен аспект. Според него един дизайнер трябва да усеща и да вижда материалите, с които работи.

Стивън споделя – „В даден определен момент мога да преценя дали позицията на една мебел е точната и дали оптималният резултат е постигнат.” Седемгодишната му практика определено си казва думата.

www.stephenknollenberg.com



9. Мартин Лоурънс-Булар




Мартин казва – „Винаги посещавам клиентите си в настоящите им домове, преди да започна даден проект, за да разбера начинa, по който живеят, какво харесват в декорирането, по какъв начин всъщност си представят къщата на мечтите си.”

Сред клиентите му изпъкват звездни имена като сър Елтън Джон, Кристина Агилера, Шер и др. Мартин се позовава на едно, единствено, но твърдо правило – да бъде абсолютно честен с клиентите си.

„По този начин връзката с клиента е здрава и можем да създадем нещо наистина прекрасно.”

Дизайнерът съветва клиентите си да изрязват всичко, което им хареса от списания - било то дори просто дръжка за врата, с идеята по-късно да създадат заедно пъзел от най-добрите хрумвания.

www.martynlawrencebullard.com

10. Сюзън Тъкър – Дизайнерката от Сан Франциско споделя: „Вярвам, че добрият дизайн не е свързан с тенденции или правила, а със създаването на красота, която ще остави следа във времето, красота, която обогатява ежедневието ни.”



През 1986г. тя основава компанията си „Tucker & Marks”, след смъртта на своя ментор, известният дизайнер Майкъл Тейлър.

Сюзън намира вдъхновение в необикновените неща – „Когато видя розите си увехнали, си мисля колко прекрасен цвят за една стена.”

Проектите, с които в момента се занимава, са много различни един от друг – от реставриране на винтидж маса за дългогодишен клиент, до обзавеждането на бутиков хотел в Ръдърфорд, Калифорния.

Пътува често – до Напа, Санта Барбара, Бостън, Арканзас и споделя – „Шоуто може да започне и продължи къде ли не, най-важното е клиентът да е добър, а архитектурата – впечатляваща.”

www.tuckerandmarks.com

 

More from View Sofia

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.