Следва

Стол за пример

Какво харесахме от мъжката седмица на модата в Париж есен-зима 2011/12

След Милано съвсем плавно и естествено се преместваме в Париж, където от 11-и до 23-и мъжете разходиха по подиумите дрехи с едни от любимите ни етикети.

Fashion преди 13 години

След Милано съвсем плавно и естествено се преместваме в Париж, където от 11-и до 23-и мъжете разходиха по подиумите дрехи с едни от любимите ни етикети.

Париж, всъщност, се оказа доста по- оскъден откъм цветност, съчетания от която видяхме къде ли не в Милано. Тук по-скоро бе заложено на силата на идеята и перфектното изпълнение.

И макар, че тенденцията за силно акцентиране с един цвят с наситена цветност и тук е налице, то тази игра е по-скоро в аксесоарите (ръкавици, малки чанти, очила, колани).

Не липсваха основните за сезона нюанси на червено и цвят горчица, както и преувеличените пропорции, постигнати чрез широки панталони и “oversized” палта и връхни дрехи. Разви се и още една интересна тенденция, чийто старт бе даден в Милано от Disquared2 – шапката. Кожата бе по-малко употребявана, но за сметка на това силно акцентираща върху яки от естествен косъм, дълги елеци и ръкави и дори къси панталони от гладка кожа.

А ето и колекциите, които харесахме най-много:

Ann Demeulemeester



Макар и съвсем очаквано колекцията да залага на деконструкция, разбивайки стайлинга на моделите на съставни части, това се оказа една интересна за наблюдение стана на белгийската дизайнерка. Класическите кройки са кропирани до неузнаваемост и наслоени до получаване на известна доза андрогинност. Разбира се, много черно, кожа и сиво, макар и на места да се появиха пословичните за сезона червено и тъмносиньо.

Dior Homme



Интересно е да наблюдаваш как Kris Van Assche си играе, при това доста умело, с основите на мъжкия гардероб.

Колекцията е сведена до минимум в детайлите си, но пък цялостното усещане е за леко азиатски тип дизайн – прекалено изчистен и прекалено гениален. Харесахме много палтата и кройките на панталоните с басти, макар и да не сме големи привърженици на шапките точно тук.

Givenchy



Рикардо е човек, който изключително умело улавя пазарния момент в модата и с оглед на скорошната си колаборация с Джей Зи и Канйе, не беше изненада колекция като тази, очевидно вдъхновена от хип-хопа. Само си представете колко рапъри ще видим облечени в тези дрехи след най-много месец.

Принтове на лаещи кучета, колежански якета, качулки, шалове, раници, но всичко сякаш претворено през очите на Givenchy или по-скоро през стила на Рикардо напоследък, чрез много кожа и метални детайли.

Jean Paul Gautier




Отдавна никой не се беше сещал за корените в стила на Бонд, Джеймс Бонд, но ето, че и това стана. Типичните и абсолютно неочаквани комбинации, които са емблема на Готие разказват за 007 чрез стилни сака със сатенени ревери, комбинирани с панталони от неопрен и дълги бели шалове.

Много кожа, интересни материи и дори поли и мрежести чорапогащници, правят от колекцията нещо наистина интересно. И като за капак, Andrej Pejic в лицето на момичето на Бонд.

Lanvin




Това е една колекция, която съчетава в себе си два далечни полюса. От едната страна имаме мъжът, да кажем елегантен, който обича да носи класическо вталено сако и панталони със страхотна кройка, а от другата страна е едно по-спортно, дори на места планинско момче, което носи груби зимни обувки, яке от вълна с пухена подплата.

Виждаме онези панталони с широка кройка, за които сякаш всички се надпреварват кой да съчетае по-добре, но също така виждаме и техния добре позната „skinny” вариант. И тези два полюса са изключително добре съчетани на едно място и често в един аутфит.

Maison Martin Margiela




Дефилето на Margiela е интересно за гледане заради две много прости неща – кастингът на модели и умелото съчетание на цветове. Една от малкото колекции, които изглеждат удобни и комфортни за носене, макар и това да не е отличителна черта на къщата.

Харесахме двуредовите сака в съчетание с кашмирено поло, дългите палта и кожените акценти.

Viktor & Rolf




Абсолютна класика, която е така добре направена, че ни се иска на момента да облечем точно това червено сако. Изключителна доза стил и лек минимализъм.

Допада ни идеята за панталони от стреч материи, които донякъде приличат на дълго долно бельо, но пък изглеждат адски добре. Друг акцент, който харесахме е сакото, преминало през един по-спортен вариант, но не втален, а по подобие на ръгби яке.

Yves Saint Laurent



Черно и сиво, в съчетание с горчица, тъмносиньо и червено. Добрата стара схема. Но пък разработена в интересен вариант. Интересна е играта с реверите, които не са стандартни, а са ту прекалено широки, ту съвсем изчезнали.

Това са мъжките акценти от Париж, които най-много ни допаднаха, а утре ще ти разкажем за дефилетата висша мода пролет-лято 2011, които текат в момента.

 

More from View Sofia

More Fashion