Следва

Editors' choice: Моята кухня - мечта

Петте неща, които НЕ харесахме в дизайна напоследък

Стилът на заведение за междупланетарни срещи от всякакъв вид е широко популярен в родното пространство...

All About Life преди 13 години

1. Създадено от Тахов

Мястото е клуб PlayHouse, чиито интериор, дело на г-н Юлиан Тахов, радва посетителите си от миналата година. Но клубът далеч не е единствен и уникален по рода си. Стилът на заведение за междупланетарни срещи от всякакъв вид (истински космически кич) е широко популярен в родното пространство – места където цветове, форми и комбинации не признават естетика.

Надяваме се скоро собствениците на местата, където се събират млади хора, да осъзнаят, че въпреки че след четвъртото уиски интериорът вече няма значение, по време на първите три кичът все още прозира и това не е готино.

2. Citroen и Orla Kiely



Orla Kiely е ирландски дизайнер - един от многото, които не се спират само върху дизайн на дрехи и пристъпват настрани към дизайн на бутилки, калъфи за лаптопи, кутии за шоколад и т.н.

Последното й дело е еко-автомобилът на френската компания Citroen. "Положихме много усилията за намаляване на вредни емисии миналата година. Очевидното решение бе да се купи градска кола с ниски емисии на въглероден диоксид и без да засегнем личните си нужди за стилен и забавен автомобил,” казва дизайнерът.

Не знаем за теб, но нашите стилни сензори се разтрепериха. Еко автомобилът е част от философията за живот на някого и този едва ли има нужда от кола, изрисувана в маслинови клонки, с малка вградена нощна лампа, топка за тенис върху скоростния лост и още маслини по стелките за крака.

Автомобилът се очаква да излезе на пазара другия месец.

3. Перспективите



Vostok Cabin е проект на Atelier Van Lieshout и представлява мобилно и неразрушимо жилище с бронира обвивка. Направено е от стоманени пластини, взети от лодки. В жилищната частица има пейки, тоалетна и печка за дърва.



Огромните промени вече не са част от миналото или бъдещето, а от настоящето ни. Нашето общество, което смятахме, за безопасно се променя бързо. Ценностните системи от вчера вече не са релевантни. Нова цивилизация е по-напред от нас.

Това идеологическо общество ни предлага избор - в състояние ли сме да намерим алтернативни начини на живот или дните ни са преброени?

Променящият се климат, нарастващата бедност, войните и други само се разпростират.Тази преносима номадска жилищна единица осигурява подслон от тази объркваща ситуация. Кабината прилича на импровизиран апарат за отбрана/атака, изработен от местен ковач, за да имаме по-голям шанс за оцеляване по време на революция и гражданска война.


Така Atelier Van Lieshout описват проекта си. Ти готов ли си за такова бъдеще?

4. "Живо" зайче в чинията



Чиниите на Nymphenburg имат порцеланови животни (избираш между охлюв, хипопотам, сърна и заек) в центъра си. Така ще можеш да отмъкваш нарязаните моркови буквално под носа на зайчето или пък да хапваш подправени охлюви покрай пълзящ такъв. Малко е извратено за нашия вкуса, ами за твоя.

Столът "Втора кожа"



Белгийските дизайнери Quinze&Milan са авторите на стола Second Skin (втора кожа). Той е направен от масивен лакиран дъб и покрит с голямо парче кожа, което се заклещва между гърба и облегалките за ръце. Всеки стол от серията е конструиран на ръка и е абсолютно уникален, заради многообразието от възможности за рязане на кожата и начина, по който парчетата са „нахвърлени”.

Напомня на кресло с проснати пелени и не бихме си го сложили вкъщи.


 

More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 1 седмица

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 6 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.