We love: Bulgar USA - Български глинени майстори в сесия на американския Вог

Българските дизайнери на дрехи може би скоро няма да бъдат приветствани с Добре дошли в библията, наречена...

Българските дизайнери на дрехи може би скоро няма да бъдат приветствани с Добре дошли в библията, наречена Vogue. Българските и старобългарските майстори - дизайнери на керамика и текстил обаче отдавна са там.

Прелиствайки американското издание на Vogue открихме в селекцията им, посветена на провинциалната тенденция в модата и стила, прекрасна керамична ваза в бяло и кафяво с великолепен, страшно познат мотив - този на троянсите майстори-керамици, познат ни от селските къщи на бабите ни, от някои от по-автентичните магазини за сувенири в София и въобще генерално от страната ни.

До красивата ваза, богато накипрена с грамаден букет цветя за сесията, се мъдреше надпис: Chocolate Troyan pitcher, $105, bulgarusa.com.

О, грешката е вярна, нашенско е, булгар, казахме си ние и бързо намерихме сайта, предлагащ изделието.Действително, някой изобретателен сънародник с търговски нюх гениално се е сетил, че красивите вещи, които ни заобикалят в Родината, че дори носят и нотка на омръзване, ще се харесат страшно на местните в отдалечената страна и от това може да излезе велик бизнес.Чинии, чаши, вази и сервизи, китеници и гювечи, всичко в Bulgar Usa е типично българско, работено тук, на място, и зверски красиво. Струва скъпо, в пъти повече от тук, което ни навежда на мисълта мигом да хукнем към Троян или Търново и да си накупим купчини от тази къщна красота, докато поданиците на Обама не са изпосвършили количествата.Предлаганите аксесоари за дома са истинска гордост за производителите им, приветстваме идеята, обичаме Vogue, защото се е сетил да ги популяризира като истински перли на стила и се гордеем, че можем да правим и красиви неща, между другото. Благодарим!

bulgarusa.com
 

Коментари: 1

D
DevilsSister (2011/01/28 / 11:40)
браво, ето това е добра новина :)

За да коментираш, е необходимо да влезеш в профила си. Ако все още нямаш такъв, използвай линка "Регистрация" по-долу.