Следва

Горещ метал и тайни колекционерски страсти - акцентите в дома на Камен Воденичаров

We love: Bulgar USA - Български глинени майстори в сесия на американския Вог

Българските дизайнери на дрехи може би скоро няма да бъдат приветствани с Добре дошли в библията, наречена...

All About Life преди 13 години

Българските дизайнери на дрехи може би скоро няма да бъдат приветствани с Добре дошли в библията, наречена Vogue. Българските и старобългарските майстори - дизайнери на керамика и текстил обаче отдавна са там.

Прелиствайки американското издание на Vogue открихме в селекцията им, посветена на провинциалната тенденция в модата и стила, прекрасна керамична ваза в бяло и кафяво с великолепен, страшно познат мотив - този на троянсите майстори-керамици, познат ни от селските къщи на бабите ни, от някои от по-автентичните магазини за сувенири в София и въобще генерално от страната ни.

До красивата ваза, богато накипрена с грамаден букет цветя за сесията, се мъдреше надпис: Chocolate Troyan pitcher, $105, bulgarusa.com.

О, грешката е вярна, нашенско е, булгар, казахме си ние и бързо намерихме сайта, предлагащ изделието.



Действително, някой изобретателен сънародник с търговски нюх гениално се е сетил, че красивите вещи, които ни заобикалят в Родината, че дори носят и нотка на омръзване, ще се харесат страшно на местните в отдалечената страна и от това може да излезе велик бизнес.



Чинии, чаши, вази и сервизи, китеници и гювечи, всичко в Bulgar Usa е типично българско, работено тук, на място, и зверски красиво. Струва скъпо, в пъти повече от тук, което ни навежда на мисълта мигом да хукнем към Троян или Търново и да си накупим купчини от тази къщна красота, докато поданиците на Обама не са изпосвършили количествата.



Предлаганите аксесоари за дома са истинска гордост за производителите им, приветстваме идеята, обичаме Vogue, защото се е сетил да ги популяризира като истински перли на стила и се гордеем, че можем да правим и красиви неща, между другото. Благодарим!

bulgarusa.com
 

More from View Sofia

More All About Life

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 1 ден

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.

Може ли чешмяната вода да съсипе кожата и косата ни

All About Life преди 4 дни

В обществото битува схващането, че някои видове чешмяна вода могат да повлияят негативно на кожата и косата ни, но преди да навлезем в дълбочината на въпроса, нека първо се попитаме къде се корени проблемът.