Следва

Гениалните прости неща: Направи си сам нощно шкафче

"Зелено училище" от бамбук

Джон и Синтия Харди са защитници на околната среда и проектанти, които се опитват да мотивират обществото да живее устойчиво...

All About Life преди 13 години

Джон и Синтия Харди са защитници на околната среда и проектанти, които се опитват да мотивират обществото да живее устойчиво. Част от тези опити се оказва и Зеленото училище, което те създават от бамбук.

Зеленото училище е огромна лаборатория, изградена от бамбук, която се намира на устойчив трансграничен корпус от двете страни на река Ayung в Sibang Kaja, където буйна джунгла с местни растения и дървета расте заедно с устойчиви органични градини.

Кампусът се захранва от много алтернативни източници на енергия, като дори топли вода със стърготини от бамбук, които се използват и за готвене. Разполага и със слънчеви панели.



Училищните сгради включват класни стаи, фитнес зала, преподаватели жилища, офиси, кафенета и санитарен възел.



Бамбукът, който се отглежда в местността, е използван в иновативни и експериментален методи, който демонстрират неговите архитектурни възможности.



Резултатът е една цялостна зелена общност, която има за цел да вдъхнови учениците да бъдат по-любознателни и по-ангажирани към околната среда и планетата.
 

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 26 минути

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 36 минути

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.  

Tanqueray с нов продукт в България

All About Life преди 4 дни

Световноизвестната марка джин Tanqueray пуска нов продукт на българския пазар. Продуктът е изненада за мнозина, тъй като е безалкохолната алтернатива на Tanqueray London Dry и е създаден за безалкохолни коктейли със същия, неустоим вкус. Идеята на бранда е, че всеки може да се наслади на Tanqueray 0.0 без да прави компромис с вкуса.