Следва

Чисто ново и блестящо. Просто СЕНК А СЕК!

Editors' choice: Моята баня мечта

Надникна във всекидневните ни, после в спалните ни, а вчера сигурно усети аромат на пресни кифлички и пържени...

All About Life преди 13 години



Надникна във всекидневните ни, после в спалните ни, а вчера сигурно усети аромат на пресни кифлички и пържени мекички с пудра захар, идващи от кухните ни.

E, пътешествието из мечтаните ни домове свърши. За край на поредицата избрахме мястото, което обикновено свързваме с релакс и пълна изолация от околния свят -  банята!

Ето ги шестте мечтани бани, които при първия ремонт ще си направим, поименно:


Елена




В моя случай, съвсем незнайно защо, банята и тоалетната имат магнитна сила на привличане и събиране на членовете на семейството. Един като почне да си мие зъбите, всички са наоколо и почват и те.

Като вляза в банята да взема душ, децата задължително също са вътре. Ако си суша косата, около мен има поне един човек, който ми дава напътствия.

Това ме зарежда безкрайно и дори не си задавам въпроса защо се купчим там, а не в хола например.

И понеже ми е кеф, си представих моята баня мечта така. Място за игри, споделяния и намигвания, уау!

Иван



Комбинацията бяло + дърво и камък е нещо, което винаги съм харесвал особено за баня. А в моя лофт искам баня с висок таван и прозорец, който да прави светлината вътре още по-интересна.

Банята ще бъде преходна и преди нея искам огромен дрешник, който едва да побира все що имам за побиране, а то хич не е малко.

Та, да се върнем на банята... Не искам вана, а просто едно стъкло, което да отделя душа от всичко друго, шкафове от старо дърво и кристалнобели мивки.

Представям си малки квадратни бели плочки и под от кафяв гранитогрес. И за завършек - меки кърпи във всякакви цветове, за акцент.

Нели



Ако мога да направя компромис и да приема кухнята-бокс, приобщеното към дневната антре и супер миниатюрната тоалетна за гости, точно до входната врата, то по отношение на банята съм категорична – тя трябва да е обширна до разточителност, светла и слънчева, с прозорец, колкото по-голям, толкова по-добре, да има собствен характер, и да предразполага към всякакви глезотии.

Може да е нескромно, но моята баня най-малкото трябва да е едно истинско мини-спа убежище за релакс, отмора и самовглъбяване. И задължително с вана, обикновена, но по-добре с хидромасажни дюзи. Над ваната е прозореца, а на перваза му саксия със вечно зелено растение, влаголюбиво и благодарно.

Традиционният шкаф за баня с огледална врата винаги ми е докарвал неприятно свиване под лъжичката, затова ако въобще присъства го предпочитам с вратичка от матирано стъкло или без никаква – просто влагоустойчива лавица, на която да подредя кокетните малки шишенца с ароматни масла, ръчно приготвените сапуни с естествени съставки и аромати, по-големите бурканчета със соли, чаените свещи.

Голямото правоъгълно огледало без рамка показва точно толкова, колкото е необходимо, за да не изпадам в тежки размисли след всеки поглед в него, а насоченото осветление услужливо помага, но само ако е крайно наложително.

През лятото прозорецът е широко отворен, а слънцето любопитно ще наднича, а в студените зимни дни голямата отоплителна лира ще ме връща към живот.

Цветовете са възможни от мляко с нес и канела, до тревисто зелено и лилаво, разбира се не заедно. Дори морско синия под, с тъмно жълти и бели плочки по стените, които да ме връщат на плажа, когато трябва да не съм там. И много рапани и миди, собственоръчно събирани от цял свят.

Антония



Кътче за релакс, вана, кътче за бърз душ, сауна, кътче за тоалетни принадлежности, голямо огледало... ох, искам всичко, което може да се свърже с банята.

и пълен асортимент от различни аромати за вана според настроението... и поне веднъж седмично професионален масаж ... и много меки хавлии в различни цветове ...и будилник, който да ме подсеща, че и хубавите неща имат край!
Той май току-що звънна...

Да започнем от начало - банята ми трябва да има нужните за това място неща - аз вече ги изброих. И без компромис!

Гергана



Баня като по картинка. Малка, директно влизаш в нея от спалнята! С голям прозорец в единия край, за да се проветрява добре и да се наслаждавам на естествената слънчева светлина, докато релаксирам във ваната! Или на светлините на града вечер! Отделно до ваната душ кабина с много малко екстри. Само едно душче и няколко етажерки за разните козметики. Не искам да мокря всичко, докато се къпя, обичам това пространство да ми е ограничено. 

И най-хубавото в нея - възможност за маса, точно такава от дърво до ваната, за да стоят там книги, една бутилка червено вино за всеки случай и няколко ароматни свещички по пода!
Ех, мечта!

Мария



Подът на банята задължително трябва да бъде в топъл цвят, защото краката ми винаги са студени и замръзват повече, когато очите ми видят баня с бял под. Представям си под в много светло кафяво и в никакъв случай бели стени и те трябва да са топли и може би на тухлички.

Бих се радвала на голям прозорец с бяла дограма и старовремско перде, пред които е застанала класическа вана на крачета. Искам съвсем обикновена класическа мивка, а не модерно криволиние и малка кръгла дървена масичка за всякакви стъклени бутилчици, в който мисля да си отливам шампоаните, както и приспособления за сапунени балони. Да не забравяме за малката стъклена купа с шоколадови бонбони.

И място за лаптоп с музика, разбира се.


More All About Life

Можем, освен да го отпразнуваме, и да се замислим: 22-ри април е Денят на Земята

All About Life преди 6 дни

Ние вярваме, че всеки ден трябва да бъде Ден на Земята. Но на 22 април (понеделник) ще имаме възможността да се обединим и заедно да направим нещо по въпроса за климатичните промени.

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 5 дни

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 5 дни

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.