Следва

Аварийно кацане в петък

ReView of the week: Изминалата седмица на едно следобедно еспресо

Бившата шефка на НАП Мария Мургина получи 4 години затвор по обвинение за злоупотреба със служебно...

Events преди 13 години

Затвор за Мария Мургина и Александър Томов определи съдът през изминалата седмица. 
Най-после някой да понесе последствията от злоупотребите с положението си и държавните пари. Миналата седмица две присъди се оказа оптимистична прогноза за това, че все пак от дела има полза.

Бившата шефка на НАП Мария Мургина получи 4 години затвор по обвинение за злоупотреба със служебно положение. Освен това тя е подведена под отговорност и за подаване на декларация с невярно съдържание. Мургина е обвинена и в това, че е отправяла заплахи към тогавашната директорка на Териториална дирекция на НАП-Силистра Милена Цолчовска. Тя се е опитала да я принуди да подаде молба за напускане.

Заедно с това съдът реши, че Мария Мургина трябва да заплати на Милена Цолчовска обезщетение за неимуществени вреди в размер на 10 000 лева, както и да покрие таксите и разноските по делото на стойност 2 249 лева.

Александър Томов пък беше осъден на девет години затвор за източването на 15 милиона лева от "Кремиковци". Същото наказание получи и другият подсъдим Иван Иванов.

Във новия брой на Капитал пък илюстрацията Строители на Капитализма беше доста красноречива, а и надписът под нея също:

Александър Томов-Лупи, политически номад, бизнесмен, футболен благодетел, тази седмица получи "оценка" за многостранната си дейност - присъда от девет години затвор за присвояване в размер на близо 9 млн. евро.

Ситуацията в България според Любен Дилов син изобщо не е забавна, става вече цирк и пародия на самaто себе си. "Колегите от Галерия трябва да кажат откъде взимат тази информация, ако искат да им вярваме. Държавата трябва да каже има ли война между митниците и МВР, защото явно има проблем и той е тежък. В такава суматоха всеки бие всеки като бой в кръчма.", каза още той в интервю за бТВ миналата седмица.



Разбира се, дребните скандали продължават да пренасищат държавата, а пък на гражданина вече съвсем не му се слуша за СРС-та, ама въобще.

Нека най-после се реши и се излезе с официална информация кой изпраща тези записи, автентични ли са те и ако – да, какви ще са последствията и нека се спре, че ни дойде до гуша.

И моля, уважаемите управляващи, да ни покажат как се ръководи държава, а не от кой диалект има влияние речника на Бойко Борисов.

И една добра новина: 24 молби за лечение одобри на второто си за тази година заседание Общественият съвет към „Фонд за лечение на деца".

8 деца ще заминат за първи път на лечение в чужбина. 2 деца ще се лекуват в клиники в Австрия, 2 във Великобритания, 3 деца - в Германия и 1 в Испания. Други 8 деца ще заминат за контролни прегледи и за продължаване на лечението им в чужбина.

6 деца ще бъдат подпомогнати за лечението им в България, на 2 деца ще бъде доплатено лечение в чужбина. Общият размер на утвърдените средства е 201 543 лв.

От началото на 2011 г. „Фондът да лечение на деца" е одобрил 39 заявления за финансиране на лечение. Общият размер на одобрените средства е 334 236 лв.

През 2010 г. Фондът финансира лечението на 270 малчугани от цялата страна като за това бяха изразходвани 5.2 млн.

Грипната епидемия в София напълни моловете с ученици.

Безгрижните младежи не ограничиха контактите си само с facebook, a направо атакуваха огромните пространства с дрехи, кина и кафенета в столичните молове.

За щастие в екипа ни нямаше сериозно засегнати от епидемията, защото спазвахме режима, който предната седмица си наложихме, за да сме здрави и на линия от понеделник.

Шоколадът ще поскъпне с близо 5 пъти е трвожната новина, която се разнесе през уикенда.

Признатият от международната общност за президент на Кот д'Ивоар Аласан Уатара наложи едномесечна забрана на износа на какао, а мярката е в сила от 24 януари до 23 февруари.

При затварянето на пазара в петък, какаото се продаваше на цена от 2114 лири стерлинги за тон - шестмесечен максимум.

Истинското изкушение, към което посягаме в добри и в лоши моменти, ще се окаже скъпо удоволствие, на което трудно ще намерим заместител. Освен бухтичките с пудра захар, които обаче сериозно застрашават завидните ти килограми от тенденциозно покачване.

Затова или даваш пет пъти повече за една опаковка от любимия ти черен шоколад или минаваш на по-калоричния млечен, или пък го приеми така - сега му е времето за диетичен режим.
 
Източници: Информационна агенция Крос, в. Капитал.

More Events

10-те най-добри павилиона на Венецианското биенале, от тях - куп източноевропейски

Events преди 1 ден

Обикновено националните павилиони на Венецианското биенале играят втора цигулка на основната изложба - което е иронично, като се има предвид, че в тях има толкова много изкуство, ако не и повече, отколкото това, което се съдържа в Арсенале и Джардини взети заедно. Но тази година, с основна изложба, която поставя под въпрос идеята за държавите като цяло, не е възможно да се пренебрегнат националните павилиони.

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?