Следва

Арх. Марта Хаджиева: Уютът не е тенденция, уютът е да ти приляга

Фън шуй или как да моделираш дома си, за да си в пълна хармония с него

В продължение на интериорната седмица на ViewSofia, направихме една селекция от аксесоари и всичко, без...

All About Life преди 13 години

В продължение на интериорната седмица на ViewSofia, направихме една селекция от аксесоари и всичко, без което не можем в дома си, според съветите на Фън Шуй.

За да разбереш фън шуй и да приложиш принципите му вкъщи, Пол Дарби, прочутият фън шуй експерт, дава следните съвети как да концетрираш цялата положителна енергия в твоя полза и да изчистиш отрицателната от дома и работното си място:

- Старай се подредбата на предмети, цветове и техника в дома ти да е колкото е възможно по-семпла.

- Работи с положителната енергия „чи”, за да акцентираш и да поддържаш стабилен, премерен и продължителен поток на енергия в пространството.

- Не обърквай жизнената енергия „чи” в стаята. Нека всичко бъде естествено и семпло.

- Лампите, насочени нагоре в ъглите на стаята или в нишите на помещението, помагат да движиш бавната, неподвижна и негативната енергия. Освободи се от „тъмните локви” енергия и нека светлината грее през тях.

- Ярките светлини близо до компютъра ще повдигнат и раздвижат енергията около работното ти място и ще поддържат движението й. Това помага на креативността, позитивното мислене и идеите.



- „Цветове на растежа” – зелено и жълто – символизират растенията и слънцето – те трябва да бъдат поставени на изток и югоизток, тъй като тези „цветове на изгряващото слънце” повдигат и поддържат жизнената енергия „чи” вътре във вас и в пространството около теб.

- „Огнените цветове” – червено и жълто – трябва да бъдат разположени на юг, за да привличат положителната енергия /ентусиазъм/възможности към вас.

- Няколко добре подбрани „твърди цветове” са по-добре от ярките и шарени десени.

- Сложи вечнозелените растения на изток, югоизток, в северните и в южните части на дома. Вечнозелените растения помагат да движите естествената енергия „чи”, като създават непрекъснат поток, който изкарва няве най-добрите ви страни и най-доброто от заобикалящото ви пространство.

- Заоблени предмети от метал, медни и месингови купи и вази според фън шуй трябва да бъдат сложени на запад, северозапад и на север в помещението, тъй като това трансформира бавната и неподвижна енергия в положителна и постоянно движеща се енергия. Обърни внимание на това, че тези вази и купи трябва да бъдат празни, тъй като те „чакат новите възможности да попаднат в тях”.

- И последно, но не по важност – не претрупвай с вещи пространството, където работиш.



 
Според тези ценни съвети, ние пък ти избрахме няколко специални домашни артикулчета и дизайнерски изпълнения, които можеш да си купиш на момента и да канализираш положителната енергия в дома си.
Виж какво в галерията горе!

More All About Life

Мултивитамините: да или не, кога и защо

All About Life преди 9 часа

Без съмнение най-добрият начин да си набавите необходимите хранителни вещества е балансираната диета. За съжаление не ни е лесно в съвременното общество. Имаме нужда от нещо повече от храна. Мултивитамините са една от ефективните алтернативи, признати от експертите. Но от момента, в който решите да ги консумирате, въпросите започват да възникват един по един.

Астро: 4-те зодии, предразположени към психични разстройства

All About Life преди 9 часа

Коя зодия според вас е най-склонна към депресия? Кой е по-вероятно да има хистрионно разстройство на личността? Става дума за четирима представители на зодиакалния кръг, чиято психика е много лабилна.