Следва

Питай ме, питай ме: Къде да почистя кожения си тренч

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Скандалът, който избухна около появата на Първата дама на САЩ Мишел Обама в рокля на Alexander McQueen на...

All fashion преди 13 години

1. Скандалът Мишел Обама в Alexander McQueen

Скандалът, който избухна около появата на Първата дама на САЩ Мишел Обама в рокля на Alexander McQueen на щатската вечеря, вече ни дотегна.

След като Оскар Де Ларента заяви, че роклята на неамерикански дизайнер е била недопустима на такова събитие, се изказа кой ли не. Според г-н Де Ларента Кейт Мидълтън не би се омъжила в рокля на Марк Джейкъбс и именно г-жа Обама трябва да е жената, която подкрепя националните си дизайнери най-много.

След това от съюза на американските дизайнери в лицето на Даян фон Фюрстенферг излязоха с изявлението:

„CFDA вярва в промотирането на американската мода. Нашата Първа дама Мишел Обама винаги е била чудесна в популяризирането на нашите дизайнери, затова бяхме изненадани и малко разочаровани, че не бяхме представяни от нея на такова мащабно събитие.”


Всъщност ние сме съгласни с последното мнение, което прочетохме тези дни. То е на Кейт Бетс за New York Times: “Влиянието на Мишел Обама върху модата се простира далече отвъд етикета „произведено в Америка”, закачен на дрехите й. Оптимизмът, блясъкът и достъпността, които тя прокарва чрез стила си преминават всякакви културни и економически граници. Да, понякога тя е посланик на американските дизайнери, но по-важното е, че тя е посланик на хладнокръвието, което въплъщава американския стил... решението й да носи дрехи на американски дизайнери, не води до по-големи продажби на дрехите им на китайския пазар.”

2. Прическата на Наоми Кембъл на корицата на сп. GQ



Тази жена няма остаряване или просто Photoshop е велик, но не можем да отречем, че Наоми Кембъл продължава да е все така неземно красива, а понякога дори повече. Корицата на сп. GQ не прави изключение. Не харесахме тази прическа обаче.

Напомня повече на детска учителка на видима възраст минимум 50.

3. Новороденото бебе на Дутцен Крьоиз вече има туитър акаунт



Phyllon Joy Gorré или малкият наследника на красотата на модела Дутцен Крьоиз. За сега бебчето има 5 туита, но се радва на над 3000 последователи.

Само ние ли смятаме, че има нещо много нередно в това бебето ти да има акаунт в Twitter.

4. Джъстин Бийбер на корицата на LOVE.




Някак преглътнахме Джъстин Бийбър на корицата на февруарското издание на сп. Vanity Fair, но на корица на вълшебните LOVE – това вече идва в повече. Все пак мястото му като че ли не е най-адекватно в модно издание - да, Джъстин е абсолютна тийн поп икона, но не и модна.

"Красавецът" (The Beautiful One) със сигурност е много сладък, но не бихме определили като красив млад мъж на 17, който изглежда като дете на 10.

5. Алана Цимер за сп. Amica




Алана Цимър е героинята във фотосесията Color на януарския брой на сп. Amica. Не харесахме странните пози, (вероятно коригираните) пропорции и мимиките на лицето. Цялото усещане не е красиво и цветно, а просто странно.

More from View Sofia

More All fashion