Следва

Топ 10 на най-добрите скандинавски дизайнери

Как го прави тя: Катрин Хепбърн

В Как го прави тя взимаме назаем от стила и опита на вдъхновяващите модни икони, и се опитваме да приложим на...

All About Life преди 13 години

В Как го прави тя взимаме назаем от стила и опита на вдъхновяващите модни икони, и се опитваме да приложим на практика успешната им формула на добрия стил и почерпим от тайните им за самочувствие.

Холивудският таланта от 30-те и 40-те и 50-те години Катрин Хепбърн ни учи на добър стил с няколко прости трика и поне 5 чифта от любимите й панталони с широки крачоли и много тясна висока талия.

Катрин е доста висока за тогавашните критерии, цели 171 см, затова и нейната запазена марка са мокасините и момчешката визия, които днес се смятат за изключително елегантни.

Наричат я лошото момиче на Холивуд и може би затова остава в историята като изключителна жена! Позволява си да се поява без грим, небрежно облечена, и от нея често се чуват остроумни и хапливи коментари.

Много различна от тогавашния образ на сладка хубавица с малко мозък, но много явен сексапил, Катрин почти половин век по-късно става жената, от която се вдъхновяват истинските модни гурута.



За да постигнеш стил ала Катрин Хепбърн можеш да разчиташ на тенденцията камилско! Например един панталон в кройка като на Chloe от колекция есен-зима 2010 с блуза, мъжка риза или просто хубав пуловер отгоре е много елегантно решение!



Освен камилското обаче, разчитай и на основни цветове в гардероба си като тъмносиньо, кафяво и черно, естествено и бяло! Силният характер и вътрешния сескапил, демонстрирани от Катрин Хепбърн чрез дрехите и поведението й, са много подходящи за бизнес етикета!

Освен с изключително елегантния си и в същото време арогантно небрежен стил, актрисата икона е известна с нестандартните си методи за освежаване.

Например Хепбърн всяка сутрин си взимала студен душ за солидна доза енергия. Ако не можеш да понесеш студения душ, ти можеш просто да се облееш с много хладка вода в началото и в края за не повече от 1-2 минути!

Същото се отнася за лицето ти! Хубаво е след измиване с топла вода и почистващ прапарат да го наплискаш със студена вода. Това освен енергия на тялото ти, дава и гаранция за стягната кожа на лицето и шията.
 

More from View Sofia

More All About Life