Следва

“Светът на 90 градуса” – концептуална фотография от Ивайло Стоянов

Нашият седмичен плeйлист

Преди два дни на 2.02.2011 The White Stripes обявиха официалното си разделяне, като Мег и Джак повече няма да записват и да свирят заедно...

Music преди 13 години

Седмицата се изтърколи и покрай новото видео на Риана, около което всички шумяха доста, научихме и тъжната новина, че The White Stripes се разпадат.

Преди два дни на 2.02.2011 бандата обяви официалното си разделяне, като Мег и Джак повече няма да записват и да свирят заедно. Като причина те изтъкват не артистични различия или пък липса на желание да продължат, както и здравословни проблеми, а по-скоро да предпазят това което е красиво и специално в The White Stripes и да го запазят такова. В добавка получаваш и това:

"The White Stripes вече не принадлежи на Мег и Джак. The White Stripes вече принадлежи на теб и ти можеш да правиш каквото искаш с нея. Красотата на изкуството и на музиката се крие в това, че те могат да живеят вечно, ако поискаме. Благодарим ти, че сподели това преживяване с нас."

Има логика.

Толкова с тъжните новини, започваме с готините неща!

1. James Blake - The Wilhelm Scream.
Сензацията на края на 2010 или момчето на 2011, както го определят музикалните медии по цял свят, пусна нов сингъл с видео тази седмица. Все още е много рано да му обещаем светло бъдеще, но фактът, че дебютният му албум му, който излиза след 3 дни, вече има рекорден броя предварителни заявки, само след излизането на кавъра на Feist Limit Yo Your Love. Пожелаваме успех на Джеймс, а на теб обещаваме приятно слушане.



2. Theophilus London Feat. Devonte Hynes & Solange Knowles - Flying Overseas.
Всъщност Why Even Try е последното, което чухме от Theophilus London, a съвсем скоро очакваме и Lovers Holiday, които да ни заради с приятната енергия на музиката му. Пускаме ти Flying Overseas, защото се влюбихме в нея, а и малката сестра на Бийонсе Соланж ни е слабост.



3. Chilly Gonzales - You Can Dance. Когато се преструваш, че не знаеш, че всички те гледат.



4. Gnarls Barkley - Going On (Official). 



5. Bedouin Soundclash Feat. Coeur De Pirate - Brutal Hearts




6. Ratatat - Mirando. Откакто гледахме видеото от рекламната кампания на Prada пролет 2011, не спираме да я случаме.



7. Amanda Blank - DJ. Причината е същата, само че кампанията на е на Т by Alexander Wang отново пролет 2011.



8. Norah Jones - Chasing Pirates.



9. The White Stripes - My Doorbell. Докато The White Stripes се чудиха, кога ще натиснеш входния звънец, ни си припомняхме седмицата, посветена на интериорения дизайн, която ти разказахме.



10. Janis Joplin/ Big Brother & The Holding Company - Summertime. Завършваме с още едно от вълшебните песни с пожелание, ако не за лято, то поне за пролетно слънце.





 

More Music