Следва

Африканско дърво и злато в новия IPad Gresso

Гениалните прости неща: Пица с лук и хрупкав бекон

За теб, за него и за още двама, например любимата съседска двойка, са предостатъчни 4. А ако много ти се прави...

Food преди 13 години

Назаем взехме тази чудесна рецепта за уикенд парти от blolovin.com, защото е невероятно лесна и изглежда гениално вкусна, а пък и ни заприлича на класическото Тарт Фламбе (Tarte flambée).

За теб, за него и за още двама, например любимата съседска двойка, са предостатъчни 4. А ако много ти се прави, покани всичките си приятели на пица. Но трябва да знаеш пропорциите.

Ето ти за 4 малки пици или 16 коктейлни парчета всички необходими продукти:

готово тесто за пица (една разфасовка е напълно достатъчна за 4 пици)
зехтин за намазване на листовете за печене
сирене рикота половин чаена чаша
1/2 ч. чаша квасена сметана
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на зърна
нарязан на тънки парченца пушен бекон, по твое усмотрение
1 средно голяма глава лук, нарязана на филийки


Загрей фурната до 200 градуса и леко запържи бекона в мазнина, за да е готов предварително. После се превръща в хрупкава закачка със силен пушен аромат.

Като го извадиш от котлона, го изсуши на хартия, за да не омеква. После слагаш лучените филийка пак малко да се задушат с мазнината или по-скоро се карамелизират.
Размеси заедно рикотата и квасената сметана с брашното, след това подправи със сол и целите зърна черен пипер или смлян.

Раздели тестото на 4 парчета и разстели на фини листове. Ако ти е трудно да разточиш, остави тестото още малко да се поотпусне и тогава продължи.

Намазни 2 тавички за печене и резточените тестени кръгчета. Отгоре намазващ с млечната смес – рикоата и квасената сметана, после карамелизирания лук и накрая хрупкавия бекон.

Печеш ги възможно в най-долната част на фурната и после ги режеш топли-топли и хрупкави. Поднасяш ги с хубава салата, например айсберг, краставици и маслини, с малко от рикотата, и всичко полято със зехтин и чаша червено вино.

Стават и за съботния филм, лесно е!
 

More Food