Следва

Б като Библия - Б като Блог

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Дългогодишната муза на Лагерфелд е новото лице на пролетната кампания на Zara. Харесваме идеята

All fashion преди 13 години

Стела Тенант за Zara пролет-лято 2011

Дългогодишната муза на Лагерфелд е новото лице на пролетната кампания на Zara.

Харесваме идеята модели с повече опит да представят точно тази линия, защото и дрехите този път си ги бива, като си затворим очите за препратките към Jil Sander, Celine, Isabel Marant и т.н., но с това сме свикнали.

Мъжката част от кампанията е представена от Джейми Дорнан, а всички кадри са дело на Дейвид Симс. Страхотно е да отвориш сайта на Zara и да видиш познато лице, а не прекалено младо неизвестно момиче, на което често повечето от комбинациите не стоят добре.

Кристофър Кейн спечели наградата на Британския съвет за мода



Младият шотландски дизайнер, който от няколко сезона насам е изключително силно присъствие на модната седмица в Лондон, а от скоро и дизайнер на линията Versus на Versace спечели наградата на Британския съвет за мода и Фондът на британския Vogue.

Наградата от 200 000 паунда се връчва за втора година и цели подпомагането на новите таланти в модата. Задачата на номинираните беше да представят бизнес план за развитие на своята къща, а спечелилият получава едно много силно рамо от големите в британската модна индустрия.

Пожелаваме успех на Кристофър, когото изключително много харесваме и нямаме търпение да видим новата му колекция на 21-ви този месец в Лондон.

Лейди Гага на корицата на американския Vogue, март 2011



Ето една новина, която се разпространи преди няколко дни, благодарение на Twitter. Тази снимка на мартенския брой на американския Vogue бе публикувана там, а самият брой ще излезе на пазара в края на февруари.

Гага е на корицата, както преди време бе обявено, но, честно казано, самата корица не е лоша. Като изключим перуката, която придава лек “Гага” колорит, изключителната рокля на Haider Ackermann и това червило са право в целта. Един от малкото случаи, в които количеството “Гага” не е too much.

Кампанията пролет-лято на Rag&Bone



Двамата дизайнери на американския лейбъл Rag&Bone винаги успяват да излязат с интересна идея и начин на промотиране.

Пролетната им кампания е заснета от самите модели и техни приятели, като за целта на Аби, Саша, Едита и Лили е дадено правото сами да изберат как да заснемат свои два кадъра и резултатът е повече от добър.

Леа Т. в откровено интервю за Models.com


Нашумелият транссексуален модел Леа Т., която, освен че е муза на Рикардо Тиши и снима кампании за Givenchy, преди седмица дефилира за Alexandre Herchcovitch, и е на две от кориците на новият брой на списание Love, целувайки Кейт Мос, се превърна в огромна модна сензация.

Тук можете да видите последното и едно от малкото интервюта, които е давала някога, в случая за портала Models.com.

Ще чуете за предстоящото й гостуване при Опра, кадрите, заснети за Vogue, и за нещата от живота, такива, каквито са. Харесваме я, защото е откровена, и адски красива, въпреки всичко.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.