Следва

Голото тяло в картинки или "Еротичните форми в изкуството на 20-ти и 21-ви век" в Музейна Галерия за модерно изкуство

“Светът на 90 градуса” – концептуална фотография от Ивайло Стоянов

Изложба с концептуална фотография и арт инсталация на обещаващия млад фотограф Ивайло Стоянов ще бъдат...

Events преди 13 години

Изложба с концептуална фотография и арт инсталация на обещаващия млад фотограф Ивайло Стоянов ще бъдат представени в Арт Галерия АНИМА от 10 – 28 февруари 2011г.

Основната тема на включените в “Светът на 90 градуса” творби e човека и връзката му с природа и архитектура. Изразителни цветове и контраст помагат на фотографа Ивайло Стоянов да представи заобикалящия ни свят под различен ъгъл, придавайки ново значение на детайлите и разкривайки пред публиката сюрреалистични пейзажи. В своите творби той не изследва природата, а я преобразува като я заснема и завърта на 90 градуса.

Ивайло Стоянов е роден през 1976г. в Карлово и завършва Академията за визуални изкуства към “Йоханес Гутенберг” Университет в гр. Майнц, Германия през 2007г, специалност концептуална фотография. От 2009г. е член на Съюза на българските художници, а през 2010г. започва да преподава концептуална фотография в Нов Български Университет.

През годините Стоянов представя творчеството си на самостоятелни и общи изложби в галерии и музеи в Германия, Австрия, България, Чехия и Черна гора, също така и в салони на изкуствата в Европа. Негови фотографии са притежание на много частни колекции.

Изложбата на Ивайло Стоянов “Светът на 90 градуса” ще бъде открита официално на 10 февруари 2011г. от 19 часа в Арт Галерия АНИМА на ул. Любен Каравелов, 58 в София.



 

More from View Sofia

More Events

Имърсив представленията на Karakashyan & Artists ни водят зад кулисите на професионалната кухня

Events преди 1 седмица

Режисьорът и хореограф Коста Каракашян и режисьорът и драматург Антония Георгиева отново събират сили с артистичния сладкар Александър Цеков за поредица от завладяващи спектакли, разкриващи скрития свят на ресторантската кухня.

The Heavens - изложба на Паоло Уудс и Габриеле Галимберте

Events преди 1 седмица

Галерия Синтезис и Френският институт в България представят изложбата “The Heavens” на Паоло Уудс и Габриеле Галимберти, чиято премиера е на фестивала Les Rencontres d'Arles през 2015 г. и оттогава гостува на множество музеи и фестивали. “The Heavens” е мащабен артистичен проект с критичен поглед към офшорните зони, който съчетава дългосрочно журналистическо разследване, фотография, финансови анализи и инфографики. Офшорните зони* тихомълком превземат целия свят. Повече от половината световна търговия преминава през тях. Нарастващият брой статии и доклади по тази сложна тема обикновено са илюстрирани със снимки на тропически плажове с палми. Така ли изглеждат наистина данъчните убежища?