Следва

The daymaker: Supposed to be love

Офис обяд експрес: Овесени ядки с малко мляко и плодове или още по-вкусно NESVITA

Съвсем леко за обедното ти меню тази седмица, за да поздравим хубавото февруарско слънце, идваме с...

Food преди 13 години

Съвсем леко за обедното ти меню тази седмица, за да поздравим хубавото февруарско слънце, идваме с предложение, което включва гениалната зърнена закуска овесени ядки. Накиснати с малко топла вода или с любимото ти нискомаслено кисело мляко са чудесен здравословен обяд, особено ако го комбинираш с разходка.

Защо обаче толкова много държим на овесените ядки!? Овесът е хранителна култура, идваща от Азия, която е позната отпреди двадесет века. В европейската цивилизация, т.е в купата пред нас, овесът се налага като вид закуска преди около 300-400 години сред населетието на Северна Европа.

За да не пропускаш никога една здравословна закуска или обяд, ще ти припомним, че в 100г. овесени ядки се съдържат: 389-394 ккал, 13-16.8 г. белтъчини; 6.9-7.5 г. мазнини; 66-67 г. въглехидрати; 10.6 г. фибри (влакнини). Освен това са богати на витамини от група Б, фосфор, калий, магнезий, мед.

Комбинирани с плодове обаче овесените освен че увеличават хранителната стойност на обяда ти, а и този микс е  вкусен десерт след здравословен сандвич. За по-активните дами обаче има и още по-лесен, вкусен и полезен вариант.

Зърненият микс NESVITA® е най-подходящ за натоварения график, защото е готова за консумация балансирана и засищаща закуска, която не само става за минути, но е уникално вкусна.

Създадена в духа на NESTLE, NESVITA® е идеалният помощник в достигането на балансирано и пълноценно хранене, и активен начин на живот.

Като готов за консумация микс от пълнозърнест овесен флейкс, мляко и парченца ягоди, NESVITA® е богат източник на фибри.
 
Ще го намериш във всеки магазин до вас.

More from View Sofia

More Food