Следва

Поредният успешен български модел впечатлява в Токио

От архива: My Style - Весела Златоустова

Ако не помниш с какво е била облечена една жена, то значи, че е била облечена перфектно, е мисъл, която освен в...

Fashion преди 9 години

Ако не помниш с какво е била облечена една жена, то значи, че е била облечена перфектно, е мисъл, която освен в модата, важи с пълна сила в добрия грим и прическа. Весела Златоустова е истински великан в телевизионния стайлинг и макиаж и за нея гримът е в точните пропорции така, че когато Радина Червенова, Радинела Бусерска или Добрина Чешмеджиева се появят на екран да помниш само това, че в представяне на новините няма достоен конкурент на БНТ1.

Първата дама в стилизирането на телевизионерите гради добрия си имидж освен с професионализма си и с категорично добрия си стил - ненарапчив, много шик и перфектно изпълнен в детайлите.

Когато се появи пред нас, не можехме да не намекнем за чантата Hermes в ръката й, но на въпроса ни откъде я е купила, тя дискретно ни отговоря - "Откъдето трябва". Нула маниерничене и шестица за Весела. Има какво да научим от нея, затова ето един истински стожер в изкуството на добрия стил в редовната ни рубрика My Style:

V. S. Здравей, Весела! Виждаме, че си много заета, разкажи ни как преминава денят ти?
В. З.
Няма да ти стигне времето, за да го опишеш (смее се). Случвало ми се е да си записвам уговорки за дадени срещи на ръката, за да не забравя, а и за по-сигурно, няма как да се изгуби.

V. S. Кога разбра, че това е твоето амплоа?
В. З.
Аз имам една такава теория, че човек се ражда с възможността и с дарбата да вижда красивото. Това е в основата на нещата. Случвало ми се е да се спра и да възкликна: "Каква красота" и в същия момент хората до мен ме питат какво толкова ми харесва, зима е, гледай колко е тъжно. Може да видиш в най голямата грозотия и в най-голямата съборетина слънчев лъч, който се пречупва и въобще всякакви красиви неща, в които никой не се заглежда.
В работата ми се съобразяваме с толкова много неща, че почти никога не можеш да покажеш това, което искаш.



V. S. В тази връзка, какви са ограниченията в грима и в стила като цяло на водещите на новините в националния ефир?
В. З.
Не можеш да показваш последните модни тенденции, от такава гледна точка, че човек малко или много се разсейва, ако му покажеш нещо много ексцентрично.

V. S. Какво предопределя стилът на един водещ да е успешен?
В. З.
Водещият е истински професионалист, когато се оставя в ръцете на колегите си. И така както не дава акъл на оператора или режисьора, така трябва да се довери и на стилиста. Неговата работа е да представи новината. А ако си мисли, че много си харесва косата или стила и не иска да го променя, това на екрана много си личи. И сега, ако се замислиш за водещи, които не ти харесват, в повечето случаи ще са такива, които много държат сами да определят външния си вид. Ето например преди няколко дни ме спира колежка и ми казва: "Моля ти се сложи на Даниел Чипев едно по-светло костюмче, защо все с тъмни". Как да обясня, че по-селско нещо от светъл костюм - няма. Само се усмихнах и продължих да си върша работата.



V. S. Как разпускаш след работния ден?
В. З.
Много обичам да се заключвам вкъщи с трите любими диска - Wagner, Rammstein и Beethoven (каква странна комбинация – бел. ред) и да готвя. Обожавам италианската кухня, но някак с нашенската не се справям добре. Обичам да експериментирам. Във всичко.

V. S. А от коя историческа епоха се вдъхновяваш в днешно време?
В. З.
За мен най-богатият период е следвоенният. Много е пищен и класен.

V. S. Какво в стила на хората развеселява Весела?
В. З.
Наистина има моменти, в които съм се смяла с глас. Но в никакъв случай не е било на хора, които виждам, че нямат възможност и са си стъкмили нещо. Истински бях шокирана на 15 септември. В началото бях изключила какъв ден точно е и се зачудих какъв е този фолк парад по улиците. Виждаш как в един момент момиченцата много са се постарали, но така, както биха се постарали, ако отиваха на чалготека... А това е много грозно и пошло.



V. S. А някога изкушавала ли си се да коригираш нещо в стила на познати и приятели, с риск да останеш неразбрана?
В. З.
Не, в доказателство към първия въпрос. Ако нещо абсурдно не ми харесва, се вглеждам в него и откривам например колко добре се връзва с друг детайл, или колко добре акцентира. Винаги може да хванеш нещо красиво. Но ме дразнят мръсни обувки и изкривени вратовръзки. Позволявам си да коригирам съпруга ми и съм безкомпромисна в това отношение. Това е един изключително нещастен човек.

V. S. Към щерката също толкова безкомпромисна ли си?
В. З.
Оооо, там нямам шанс. Тя е лъвица и не може да си наложиш мнението.

V. S. Имаш ли някаква мания, тайна страст?
В. З.
Да - обувките. Ето днес, излизайки от вкъщи в лошо настроение, което се случва рядко, реших, че трябва да си купя нов чифт ботуши (които екипът на VS намира за чудесни – бел. Ред.). Това май ми е 732-рия чифт (смее се ). Но като се замисля това си има дълбок корен. По времето на социализма можеше нещо да си ушиеш от парцалки, но обувки е нямало как да си правим. И сега като че ли си наваксвам.



V. S. А някакви любими аксесоари? Виждаме много красива брошка на ревера на сакото ти.
В. З.
Много обичам големи и силно акцентиращи флорални брошки. Днес не бях в настроение и съм по-изчистена, но си губя ума по такъв вид аксесоари.

V. S. Според теб кога една жена в ежедневието си не трябва да носи грим?
В. З.
Когато ходи на спорт. Адски нечистоплътно е.

V. S. Скоро имахме рожден ден, пожелай ни нещо, моля, станахме на 4 години…
В. З.
„Пожелавам ви сайтът да се развие до безграничност и да продължавате да показвате стил и класа!”

Тръгваме си от сградата на БНТ с повдигнато настроение и убеждението, че "Весела" е точното име за Г-жа Златоустова.

Оригинална дата на публикуване: 10 февруари 2011 година. 

More Fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 22 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.