Следва

Новите лица на модата: Момчешката хубост на Яна Кнауерова

Дизайнери за следене - Сюзън Пелаез / Suzanne Rae Pelaez /

Работещата в Бруклин дизайнерка Сюзън Пелаез , младата дама зад още по-младия лейбъл „Suzanne Rae” (Сюзън Рей), успява да се изстреля в света на модата изключително бързо.

All fashion преди 13 години

Работещата в Бруклин дизайнерка Сюзън Пелаез , младата дама зад още по-младия лейбъл „Suzanne Rae” (Сюзън Рей), успява да се изстреля в света на модата изключително бързо. За разлика от много млади, изгряващи дизайнери, които губят години като стажанти и асистенти преди да станат самостоятелни, Сюзън поема по много по-директен път.

След като се отказва от медицинския колеж в полза на участието си в програмата за модни дизайнери на прочутото училище Парсънс, младата дизайнерка прекарва едва година в големите марки „Costume National” и „Morgane Le Fay”, преди да създаде свой собствен лейбъл. За първата си колекция, Сюзън споделя : „Честно казано, исках просто да проверя дали съм способна да се справя с това предизвикателство. А сега – ето ме тук!”



Източниците на вдъхновение за Сюзън варират от концепцията за будоарите, „отчаяните съпруги” от 50-те, коренните жители на Америка и др.



Тя казва: „Чувствам колекциите си сякаш всяка една представлява определена теза по различна тема, съчетаваща в себе си история, философия, социология и дизайн”.









fall winter 2010


Резултатите са уверени и женствени модели. С либералните си идеи за силуети, волани и ресни, младата жителка на Бруклин, Ню Йорк, се стреми към „прогресивни провокации на мисълта” чрез своите тоалети.

Колекцията й за пролет-лято 2010 включва навити спираловидно рокли и елегантни панталони, сякаш току-що излезли от фантастичен сън, чиито корени се диплят в ежедневния живот, но живот на някоя бляскава дама.


spring summer 2010

Модните критици са благосклонни към дизайнерката – признават способността й да запази женствеността на даден силует без това да коства дори грам усилие – мини рокли с вдъхновяващ детайл на гърба, панталони тип „цигара” в цвят ледено синьо, украсени с ресни подгъви и ултра къси панталонки.

Жената на лейбъла „Suzanne Rae” е модерна, свободомислеща и с младежки дух. Едновременно феминистки настроена, но и женствена, линията изследва многообразните съпоставяния на идеята за жената с много лица и интерпретира тези абстрактни идеи в реални тоалети.



Нежните и естествени материи прикриват или подчертават естествените извивки на женското тяло в зависимост от търсения ефект.



Пролетно-лятната колекция на Сюзън за сезон 2011 е вдъхновена от американския Запад.



Цветовата гама преобладава естествени, светли пастелни нюанси – сметана, пастелно розово, син деним, черно и светло кафеникаво с акценти от тъмно пурпурно и бледозелено.



Носталгични картини на кактуси, стари коли и прашни залези са принтирани върху интересно драпирани рокли и панталони. Дългите до глезена рокли, понякога с по-дълга задна част, са присвити в кръста със светли корабни въжета.


spring summer 2011

Един от зашеметяващите модели е пурпурната рокля с паднали рамене, обградени с набори, от шифон, комбинирана с ниски боти в сиво от естествена кожа. От колекцията се носи полъх на бриз, светлина и лекота.


ОЩЕ Дизайнери за следене:

Хали Фултън

Rad Hourani


Jonathan Simkhai


Бора Аксу


Кристиян Бланкен

Mary Katrantzou

Graeme Armour
 
Aminaka Wilmont


Крисчън Кота


Владимир Каралеев

Том Скот

 

More All fashion