Следва

Outfit - Евелина Кирилова за стила и удобството

Face to face - Лора Карасимеонова–Стоева, бранд мениджър на Absolut

Зад бара стои бранд мениджърът и в същото време най-големият почитател на марката. Трябва ли всичко да е абсолютно, за да...

Interviews преди 16 години
Зад бара стои бранд мениджърът<@SITE_URLstrong> и в същото време най-големият почитател на марката. Трябва ли всичко да е абсолютно, за да работиш за ABSOLUT<@SITE_URLstrong>, научихме от интервюто ни със самата нея -  Лора Карасимеонова - Стоева<@SITE_URLstrong>.

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> VS: Успехът на бранд-а зависи ли от истинската любов на бранд мениджъра към напитката. Пиете ли изобщо?
ЛК:<@SITE_URLstrong> Според мен е важно бранд мениджърът да консумира и най-вече да препоръчва непрекъснато „своята” марка<@SITE_URLstrong>. Първо, това помага да „влезеш в обувките” на консуматора и да разбереш защо се консумира твоята марка. Второ, имиджът на марката се гради в голяма степен и от т.нар. „word-of-mouth”<@SITE_URLstrong> (споделяне от уста на уста) - какво ще си помислят хората, ако дори бранд мениджърът не си купува неговата марка? Аз самата харесвам марката Абсолют <@SITE_URLstrong>още от студентските ми години от учебниците по маркетинг, а по отношение на моя любим начин на консумиране на Абсолют <@SITE_URLstrong>– това са ABSOLUT CITRON с тоник<@SITE_URLstrong>, ABSOLUT MANDRIN със сок от грейпфрут<@SITE_URLstrong> или ABSOLUT FUSION коктейлите с намачкани пресни плодове.<@SITE_URLstrong> 

VS:  По-силен ли е махмурлукът след питиета на конкурента?
ЛК:<@SITE_URLstrong> Махмурлукът се причинява от метинола в спиртната напитка – колкото повече метинол, толкова по-вредна е напитката за здравето. Количеството захар също влияе неблагоприятно на организма – колкото по-сладка напитката, толкова по-силно ще бъде главоболието. Именно затова вкусовите водки на ABSOLUT<@SITE_URLstrong> са без никаква захар – ароматът е толкова силен, че вкусовите рецептори възприемат напитката като сладка, но всъщност тя е само с натурални екстракти.
Моят съвет е винаги да се предпочитат висококачествени напитки<@SITE_URLstrong> (т.е. максимално пречистени от „вредните” алкохоли) и без захар. Идеален пример за такъв тип напитка е ABSOLUT<@SITE_URLstrong> във всичките му разновидности – гаранция за постоянното му качество е производството на водката на едно-единствено място в света – малкият град Охюс в Южна Швеция<@SITE_URLstrong>.

VS: Може ли да се прави истински "бизнес на чашка"?
ЛК:<@SITE_URLstrong> Разбира се. Според мен е задължително да предложа алкохол от портфолиото на Максиъм<@SITE_URLstrong>, когато съм поканила някой на среща. Професионалистите от нашия бизнес знаят колко да изпият, така че бизнес разговорът да не бъде провален.

VS: Последното лято ухаеше на Круша, а есента?
ЛК:<@SITE_URLstrong> Есента ще продължи да ухае на ABSOLUT-на круша<@SITE_URLstrong>, защото все още много хора не са опитали невероятната комбинация ABSOLUT PEARS със<@SITE_URLstrong> SPRITE и лимони<@SITE_URLstrong>. Но имаме и подготвена страхотна кампания, която е под мотото „Dance anywhere, anyhow, anytime”<@SITE_URLstrong>, т.е. танцувай навсякъде с новата опаковка на бутилката ABSOLUT DISCO, която е като огледална диско топка<@SITE_URLstrong> и може да се закачи на всеки таван. Кампанията ще има различни елементи, включително и специален сайт http:@SITE_URL@SITE_URLwww.absolut.com@SITE_URLdisco<@SITE_URLa>.

VS: Абсолютна форма постигате с? В?
ЛК:<@SITE_URLstrong> Зимата обичам да карам ски – надявам се тази зима да има повече сняг по пистите от миналата, а лятото – да играя тенис. Когато намирам време за спорт се чувствам наистина в ABSOLUT-на<@SITE_URLstrong> форма, но за съжаление това не е достатъчно често. В друг план, чувствам се в ABSOLUT-на форма<@SITE_URLstrong>, когато чувам смеха на дъщеря ми или когато правя подарък на любим човек.

VS: Колко време ви е нужно сутрин, за да сте в перфектния си вид?
ЛК:<@SITE_URLstrong> Сутрин имам ангажимента да приведа в „перфектен вид” не само себе си, но и дъщеря ми, която е на 3 години и ходи на детска градина. Обикновено ни е достатъчен 1 час, но напоследък е по-трудно, защото тя вече има желание сама да си избира дрехите за деня, а това отнема време. 

VS:  Ако отворим несесера ви сега в него има?
ЛК: <@SITE_URLstrong>От гримовете, задължително си нося в несесера спирала и молив. Пила, пинсета, парфюм, крем за ръце са други „женски” неща, които постоянно са в мен – при положение, че повече от 10 часа съм извън вкъщи е важно да си нося в чантата най-необходимото.

VS: Най-много пари отиват в гардероба ви за? Абсолютният дизайнер?
ЛК:<@SITE_URLstrong> За летни дрехи. Обожавам да пазарувам най-различни рокли, блузки, панталони – всички летни колекции ме зареждат с настроение, заради цветовете и ефирните материи. Тази година лятото беше дълго и горещо, което ми позволи да се сдобия с много летни тоалети, които сега ми е тъжно, че трябва да прибера. Надявам се пролетта да дойде бързо.... ABSOLUT-ен дизайнер<@SITE_URLstrong> е определено Жан-Пол Готие<@SITE_URLstrong>, който създаде специална модна колекция ABSOLUT GAULTIER<@SITE_URLstrong>, вдъхновена от формата на бутилката. За собствения гардероб нямам ABSOLUT-ен<@SITE_URLstrong> дизайнер – за мен е важно разнообразието и не съм лоялна към никой конкретен дизайнер.

VS: Абсолютният “хит” за есен 2007?
ЛК:<@SITE_URLstrong> ABSOLUT-ен хит за есен 2007 ще бъде опаковката ABSOLUT DISCO, която ще се превърне в задължителна придобивка за всички модерни хора. Тя продължава серията празнични опаковки на ABSOLUT<@SITE_URLstrong>, които са като „втора кожа” на бутилката – през 2005г. опаковката беше бяла със снежинки, през 2006г. – златна, а тази година – огледална.

VS: Ако не в България, къде? Топ дестинация за есен 2007?
ЛК:<@SITE_URLstrong> Есента и зимата е прекрасно да се пътува към страни, в които е топло по това време на годината – Тайланд, Мексико, Куба, Южна Африка... Отдавна си мечтая да посрещна Нова година на някой плаж по бански, но засега не ми се е случвало

More from View Sofia

More Interviews