Следва

Петте неща, които харесахме в модата през изминалата седмица

Най-доброто от първите два дни от Седмицата на модата в Ню Йорк за есен-зима 2011/12

След като разгледахме...

All fashion преди 13 години



Може любезно да се усмихваме на пролетта, но нали знаете, че в модата всички живеят с шест месеца в бъдещето.

Та затова ние вече сме на есенна вълна. След като разгледахме най-интересното от мъжките седмици на модата в Милано и Париж за сезон есен-зима 2011/12, видяхме какво се случи в Берлин, разговаряхме лично с Владимир Каралеев и открихме дори Оксфорд, е време да си дойдем на истинската дума.

Започваме да ти представяме ексклузивно най-интересните моменти от големите седмици на модата първо в Ню Йорк, последван от Лондон, а после и Милано и Париж.

Модните моменти в Lincoln Center в Ню Йорк започнаха в четвъртък. Младите имена със завиден вече статут потвърдиха някои от тенденциите, които разгледахме при мъжете. Три са основните цвята – синьо, горчица и почти всяка разновидност на червеното. Отпуснатите oversized силуети на връхните дрехи започват да се отличават все повече, а графичният подход към структурата на дрехата за пореден сезон се засилва.

Ето и нашите любимци от първите два дни в Ню Йорк:

Jason Wu



Абсолютен фаворит засега.Главоломният успех на Jason е пословичен за последните няколко сезона, не без участието на Мишел Обама, разбира се. Но пък има защо първата дама на Америка да е избрала точно този дизайнер и той го доказва.

Колекцията крещи от женственост и общо взето е това, което би се получило при срещата на лукса от Барока с класическия подход на испанските тореадори. Изключителни кройки на палтата, много нашивки и детайли с дантела, която в един момент се показа и като маска на лицето, в допълнение към вечерните рокли. Много пера и класически силуети с акцент на талията, изведени до съвършенство в детайла чрез бродерии и опростени на няколко места от съчетания с пуловери и спортни якета.

Rag & Bone



И като казахме графичен подход, ето това имахме предвид. David Neville и Marcus Wainwright знаят как да съчетават дрехи и течения, за които никой не би помислил, че могат да живеят в един аутфит.

Прекрасно наслояване, чисти цветове, съчетани с принтове, каре, кожа и всичко това те кара да искаш още и още от тази колекция.

BCBG Max Azria



Max и Lubov Azria постепенно започват да извеждат наскоро появилият се минимализъм в дрехите им до максимум. Лежерни геометрични силуети от познатите синьо, керамида, горчица и сиво, изработени от необичайната за зимата прозрачна коприна, но пък стилизирани до един с бяло поло. Акцентът на талията вече е много ниско долу – направо на ханша. Харесахме рядката поява на принтове и прекрасните ботуши.

Christian Siriano



Този сезон дрехите на Christian са там, където наслояването на прозрачни поли с черни сака от Givenchy и аксесоарите на Alexander Mcqueen от летния сезон се срещат. Някак много напомнят. Но пък харесваме това в Christian, че моделите му винаги са изключително женствени. А тази колекция е изцяло вечерна, дори цветовете са от нощта – почти изцяло в черно и сиво и с леки препратки към маслено зелено и пепел от рози.

Peter Som



Малко не ни се нрави фактът, че 50-те за трети сезон са по подиумите, но пък това е първи такъв за Peter, явно сега е дошъл неговият момент. Типични педесетарски силуети, ниски остри обувки, тънки талии и експлозивни акценти. И всичко това сякаш вкарано в 21-и век с комбинации от рокли с големи спортни парки и палта с ръкави от кожа с косъм. Много харесахме цветните акценти в аксесоарите.



 

More All fashion