Следва

Да или не - плетени мъжки панталони

Сутрин в 7 точно с Ани Младенова

Денят на Ани Младенова започва в 9:00 със звън на будилник и малко упражнения вкъщи. Тя пристигат в офиса на Glamour...

All fashion преди 13 години

Денят на Ани Младенова започва в 9:00 със звън на будилник и малко упражнения вкъщи. Тя, както и всички останали, пристигат в офиса на Glamour около 11:00, 11:30, за да бъдат отпочинали, весели и щастливи на работа.

Въпреки късния старт, в офиса не се стои до късно – Ани споделя, че не вярва в нощното работене и че всичко се постига с добра организация.

Ето защо и нашият ден с нея започна не в 7, а около 11:30 в офиса на списанието, на което тя е главен редактор от появата му на българския пазар преди повече от година.

Почти цялото си време в офиса Ани прекарва пред компютъра – извършва кореспонденция, преглежда снимки, чете разпечатки и попълва папката с материалите за новия брой.

Срещнахме се в нея в началото на подготовката на броя, така че и папката беше малка, и офисът беше тих и спокоен, но така е само в първите дни. Направата на месечното списание отнема около 3 седмици и не е никак лесна задача.



Процесът се състои в часове писане и препрочитане на материали (Ани ни уверява, че не допуска нито една правописна грешка да се появи на страниците на Glamour), ровене в бази данни с фотографии, вземане на дрехи от магазини (във всеки брой ще намериш едни от най-големите модни селекции на пазара).

Накрая, след като всичко е направено и събрано в над 150 страници, джобното модно издание се изпраща в центаралата на Conde Nast за одобрение.

Точно както списанието и в офиса на Glamour всичко е розово, с изключение на кабинета на Ани. Той е бял, примесен със свежи нюанси на любимото й тюркоазено. Впечатление ни направиха надписите на всяка врата като този на главния редактор ни стана любим: Приказната рокля или разкошните сандали? О, и двете!



Освен Glamour, Ани е главен редактор и на малкото, но апетитно издание Домашна кухня на Иван Звездев, което излиза всяка седмица с 16 привлекателни рецепти.

Ани ни призна, че всъщност кулинарията е нейна страст, която комбинира с хобито си да колекционира вина. Готви всеки ден, но няма специалитет, защото обича да експериментира постоянно с нови рецепти. Предпочита здравословната кухня, а последното, което е приготвила, се оказа пилешко със сушени домати и гъби. Гордее се с пая си с пълнеж от маскарпоне и горски плодове, чиято рецепта склони да сподели и с нас:

Пай с горски плодове 


1 пакетче (125 г) масло
100 г пудра захар
1 щипка сол
250 г брашно
Кората на ½ лимон
2 жълтъка
2 с.л. прясно мляко или вода
За крема:
500 г маскарпоне
100 г течна сметана
3 с.л. захар
1 с.л. ром

300 г горски плодове (ягоди, малини, къпини или смес)
2 с.л. сладко от горски плодове

Намажи малка тавичка (26–28 см диаметър) с масло. Размекни останалото масло, смеси го със захарта и солта и започни постепенно да добавяш брашното. Накрая сложи жълтъците и лимоновата кора. Можеш да направиш всичко това на ръка, с миксер (използвай бъркалките за маслено тесто) или в кухненския робот. Когато сместа
стане на едри трохи, добави млякото или водата. Внимателно я събери на топка тесто, поръси леко с брашно, увий я в прозрачно домакинско фолио и я остави в хладилника поне за 1 час. Извади, разточи на тънка кора (0.5 см) и постели с нея дъното и стените на тавичката. Сложи във фризера за още 1 час.

Загрей фурната на 180 градуса и изпечи кората до златисто (около 15 мин). Разбий маскарпонето, сметаната, захарта и рома до получаването на плътен крем с кадифена консистенция. Когато кората изстине, го изсипи в нея и заглади повърхността добре. Нареди отгоре плодчетата, разтвори в малка тенджерка на котлона сладкото с 4 с.л. вода до получаването на лек сироп и залей с него пая.

Друга голяма нейна страст се оказаха пътуванията. Сподели ни, че до скоро всеки уикенд с приятеля й са бягали от столицата към различни дестинации в чужбина, а в момента са се отдали на лека почивка като посвещават свободното си време на българските спа курорти.



Любимата й дестинация е Франция и особено южната й част, където има и много приятели. Разказа ни за страхотното малко градче Сент Емилион, популярно с производството на легендарни скъпи вина.

Въпреки любовта й към Франция обаче, Ани ни призна за настоящото си хлътване по арабския свят, на който в момента е посветила приключенските си мечти, най-далечните от които се простират чак до Азия.

12:00 е времето за обяд, така че се отправихме към близко заведение, за да хапнем риба и паста с Ани и колегите й. След като се завърнахме в офиса, работата се върна в обичайния си ход, а нашата героиня се посвети на служебни разговори с PR-а и стилиста на списанието.



Ани израства зад кулисите в театъра с майка актриса и баща сценограф. Като дете тренира шорттрек, аеробика, кънки и плуване. Като малка мечтае да стане актриса или художничка, но съдбата случайно я поставя в интервю за Капитал Light и така всъщност се ражда кариерата й на редактор. На първият й ден й казват, че трябва да направи Light в културата това, което е Капитал в политиката. Така с писане Ани пораства в Light, от където поема към Cosmopolitan, където се издига до поста главен редактор и така до Glamour.

В края на работния ден се отправихме към книжарницата на приятеля на Ани.



Тук тя често го чака да приключи работа, заровена в някоя хубава книга сред прекрасния интериор. Често вечерят в Скара бар, а колкото се отнася до клубния живот предпочитат Yalta и Magnito.



Разделихме се с Ани в книжарницата. Ние се отправихме към вкъщи, а тя към урок по френски – първият й – вече наистина й повярвахме колко обича Франция.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 23 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.