Следва

Алекс Раева и още известни лица откриха бутика на Just Cavalli в София

Седмица на модата в Ню Йорк есен-зима 2011. Ден седми

Днес е официалният старт на Лондонската седмица на модата, но преди да потънем в ревютата на британските...

All fashion преди 13 години



Днес е официалният старт на Лондонската седмица на модата, но преди да потънем в идеите на британските дизайнери нека видим какво ни оставиха в наследство последните два дни от нюйоркските дефилета.

Proenza Schouler

Плетива, принтове, класически ризи, коктейлни рокли с асиметрични дължини, красиви поли в ярки цветове – така изглежда колекцията на Proenza Schouler за есента на 2011.

Майсторската колекция на дуото е като че ли вдъхновена от хипи периода на Щатите, особено в панталоните и роклите с принтове в сложни калейдоскопски форми.

Все още се опитваме да приемем идеята за полата от едра плетка в черно и жълто, но със сигурност това беше едно от нещата, които най-много ни впечатлиха в при дизайнерите. И, разбира се, двуцветните рокли с ярки, в стил Клаудия Шифър, които бихме се радвали да видим на червения килим.

Elie Tahari



Колекцията на дизайнера включва най-любимите ни материи и форми в дамския гардеробът. Луксът при него е равен на романтични рокли и костюми от матерали като дантела и кожа. За да върне леопардовия принт отново към разкошния му живот, дизайнерът го съживява в красиви дълги поли, в съчетание с блузи, пак в леопард, и яки от кожа с косъм.

Цветовете са запазената марка на есента – черно, бежово, сиво, мръсно бяло и най-елегантната комбинация – бяло-черно, която се връща с пълна сила през есента на 2011-та. Това само може да ни радва.

Douglas Hannant



В годините на Коко Шанел, джаза и малките вечерни рокли ни връща дизайнерът Дъглас Ханнаант. Луксът определено е водещият лайтмотив тук.

Влюбените сме в дългите сатенени рокли в най-кралскотот синьо, в правите палта с големи яки от кожа с косъм, елегантните рокли без ръкави с пейсли мотиви до коляно и, разбира се, черно-бялата комбинация в стил YSL – копринена риза в бяло с широк черен панталон.

3.1 Phillip Lim



Много градско е звученето в моделите на 3.1 Phillip Lim за есента на 2011. Според самия дизайнер тук вдъхновението са еко момичетата или онези, които са шик, но това не им пречи да ги виждаме на велосипеди по стрийт стайл фотосите, дори и когато са в коктейлни рокли.

В колекция есен-зима 2011-/12 функцията е с предимство и харесваме небрежния шик, както и връщането на роклята риза, нежните принтове и невъзможните цветови комбинации като синьо и зелено. Както и гащеризоните, които никога не са били по-елегантни.

Обожаваме и огромните плетени жилетки, класическите прави поли и спортния дух на двуцветните панталони, които ,Слава Богу, си остават в любимата ни форма – тесни крачоли и широк ханш.

Reed Krakoff



Колекция, която няма да започмниш с шеметни тоалети, но определено ще харесаш в ежедневието си. Привлякоха ни най-вече геометричните кройки, монохромните цветове, мръсно бяло (което е окончателно тенденция), бежовите тонове, сивото, както и любоимото ни тъмносиньо. Мини полите „тип прегърни ме” са чудесно изпълнение на дизайнера, както и „безформените” огромни палта с „крехките” копринени полички.

Oscar de la Renta



Пищност и разкош. От всичко по много в моделите на Оскар да ла Рента видя нашият екип. Жакардови палта в комбинация с шапки от кожа с косъм, огромни ръчно плетени пуловери с мини поли и яки от кожа с косъм, много принтове и пак кожа с косъм – всичко това обаче бе само началото в шоуто на Оскар Де ла Рента, следват още 59 модела, от които определено ще ни се завие свят от скъпи луксозни материи.

След пищните флорални плата дойдоха и традиционните костюми и кройки на дизайнера с късите сака и рокли с обем, а накрая индианските мотиви съвсем ни объркаха в иначе прелестната права рокля върху чернокожия модел.

Но това си е той Оскар Де ла Рента – американските богати дами го обожават, а за нас си остава все така екстравагантен и почти недопустим за носене.

Michael Kors



Категорично – искаме цялата колекция на един от най-добрите американски дизайнери в гардероба ни за следващата есен.

Всичко започна с първите модели в костюми в сиво, после мина през страхотните поли с огромни цепки, заради които завидяхме на хубавите крака, които се подават от тях, красиви палта от кожа с косъм, елегантни комбинации като сиво и бяло и черно и бяло, любими цветове като бежово, nude, туники в oiversize вариант, прелестни асиметрични прозрачни рокли и така до безкрайност можеш да гледаш колекцията на Корс, която, честно казано, е най-добрата от цял Ню Йорк.

Yigal Azrouel



Мъжките момичета са ни слабост. Такава е и колекцията на Yigal Azrouel, която чудесно използва елементите от мъжкия гардероб, за да ги превърне в прекрасни женствени и елегантни дрехи.

Смокинг, вратовръзки, класически сака – все неща, които обичаме да гледаме върху мъжете, а идващата есен можем спокойно да преобразим в неща, които обичаме да обличаме всекидневно.

Чудесни кройки, красиви панталони и божествени коктейлни рокли с малко пера за разкош. Поп акцентите са също приумица на идващата есен. Цветовете, които предпочита Yigal Azrouel са розовото, оранжевото, зеленото и морското синьо, които чудесно се комбинират с контраста черно-бяло.

Последните три колекции, които си струва да видим от последния ден на Ню Йоркската седмица на модата очаквай малко по-късно днес!

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.