Следва

Ден първи от Седмица на модата в Лондон есен-зима 2011. Имаме за разказване

Седмица на модата в Ню Йорк есен-зима 2011. Ден последен

В последния ден на седмицата на модата в Ню Йорк три страхотни колекции спряха дъха ни, но краят съвсем не ни...

All fashion преди 13 години



В последния ден на седмицата на модата в Ню Йорк три страхотни колекции спряха дъха ни, но краят съвсем не ни натъжава, защото нашите модни приключения тепърва започват.

Calvin Klein

Материята е водещ мотив в колекцията на Франсиско Коста, творческият директор на Calvin Klein Collection. Докато миналата зима родителите на минималистичната мода се бяха захванали основно с линията, то есента на 2011 определено ще е сезонът на способностите на платовете.

Бразилският по народност дизайнер отново разчита на простите конструкции, неутралните тонове и липсата на всякакви аксесоари. Дължините също са подложени на редукция – всичко е над коляното при полите и роклите, а панталоните са до глезена с класическия ръб.

Основно се разчита на коприната, а моделите са в типичната за зимата на Ню Йорк спортна шил визия, заради циповете върху всичко и свободните сака с кройка на спортни якета.

Isaac Mizrahi



Първоначално си леко шокиран от пуделите с прическа в бонбонени цветове, тортите с декорации като на принтовете на дрехите, но като изключиш цялата захаросана пътека, се вижда една доста добра колекция. Сивото отново е на преден план и въпреки наличието на розовото, лилавото, оранжевото и жълтото в моделите му, цветът на есента определено доминира в колекцията – сивото е на почит.

Любими са ни минималистичните трикотажни рокли във всички бонбонени цвето и в сиво, панталоните тип цигара, коктейлните рокли с рисуван принт, комбинацията на плетения пуловер с дълга пола от висококачествена коприна, както и силуетите в стил Jil Sander пролет-лято 2011.

И Негово Величество Ralph Lauren




Шанхай и Пекин са вдъхновението на американския дизайнер за тази зима. Лорън обръща поглед към ориента и по-специално към Китай. Всички модели носят дълги обеци, червеното е акцент при обувките или при дрехите, което нарочно е съчетано с цвета на червилото, а красивиte силуети и елегантниte комбинации с вълна и коприна пак са си запазена марка на дизайнера.

Впечатли ни още с първия си модел – безспорната най-любима черно-бяла комбинация с риза и панталон и леките червени акценти при обувките и червилото. Любов от пръв поглед.

После дойдоха и роклите от лъскава кожа с поло яки и дълги ръкави – невероятен сексапил.

Последваха сатенените блузи с широки панталони и кадифените сака.

Видяха се традиционните китайски принтове при сакото и последваха елегантните вечерно рокли от коприна и кадифе в черно, кралско червено, лилаво, зелено.



Една спираща дъха колекция, която всеки път ще гледаме с удоволствие поне до идването на следващата. 


 

More All fashion