Следва

Уикендът в Лондон. Звездите атакуват първите редове

Ден първи от Седмица на модата в Лондон есен-зима 2011. Имаме за разказване

Вече сме в Лондон, където за малко по-малко от седмица ще ни приюти една от най-интересните модни седмици въобще. 



All fashion преди 13 години

Вече сме в Лондон, където за малко по-малко от седмица ще ни приюти една от най-интересните модни седмици въобще. 



Дизайнерите, които показват дрехите си тук, независимо дали чрез презентация или ревю могат да бъдат определени само с едно словосъчетание - изригващ вулкан. 

Вулкан от идеи, биещи се за титлата “най-оригинален”, вулкан, който ако до скоро просто подсказваше за това, което ще ни причини, то този сезон определено изригва с пълна сила. И много, ама много красиви хора.

Затова ще предаваме ексклузивно за теб всичко, което ни впечати тук, а повярвай, не можеш да броиш до толкова.

Надничай ежедневно и в Sofia Street Style за вдъхновение от най-красивите хора по улиците в Лондон.

А сега ще говорим за ден първи, действие първо - 18-и февруари.



Макар и да започна съвсем плахо и честно казано скучно, наобяд едни от най-чаканите ревюта си казаха думата и не ни дадоха да си поемем въздух чак до Bora Aksu късно привечер.



Тенденциите продължават да са това, което бяха и в Ню Йорк, но изпълнени с повече креативност. Акцентът е върху красивите драперии, изкусните принтове, почти натрапчивото отсъствие на цветове, което в един момент довежда до силно акцентиране във всяка колекция с един или два аутфита в изкрящи тонове, но само толкова.

Гащеризонът опредено се налага като must have за следващата зима, но най-очудващото е, че той е копринен и то навсякъде. Макар и коприна да не е синоним на зима, смеем да се съгласим, че е синоним на гащеризон, поне за този сезон.



Нито капка минимализъм, обаче, което от една страна е добре, въпреки всичко.

Ето и основните акценти от първия ден по хронолигичен ред.



Maria Grachvogel





Лека мистика, прекроена в приказни екзотични дигитални принтове върху сатен е основата в зимната визия на Maria, на чието ревю първо се насладихме. Силуетите са лежерни, дори отпуснати, но същевременно феериични, а цветовете са много, заради тези прекрасни принтове.

Харесахме кратката поява на дантела и съвсем простите комбинации, на дрехи с прекрасно качество.

Jena.Theo




В колекцията на Jenny Holmes и Dimitris Theocharidis най-много харесахме Глория. Да, нашето момиче дефилира още в първия ден.

Иначе дрехите им съчетават концептуалност, но по-скоро в цялостното стилизиране на визиите, и напомнят за комфорт. Преувеличени гръндж и дори готически донякъде oversized силуети, коприна вълна и деним в интересни комбинации са основата на колекцията им, а плетивата и кожата са само акцент - кратък, но силен.



Corrie Nielsen



Първото наистина чакано ревю бе на Кори, която преди сезон спечели наградата Fashion Fringe и успя да се развие подобаващо. Ревюто претърпя изключителна градация и от съвсем обикновени комбинации на вълнени сака с панталони и поли с висока талия постепенно се превърна в театрален спектакъл от тафта, драперии, набори и прозрачни материи.

По погледа на Хилъри Алегзандър от The Telegraph, която зорко наблюдаваше случващото се на няколко метра от нас, разбрахме, че Кори се е справила. Е, с леки изключения, но понякога е простено.



Jean-Pierre Braganza



Може и да чакахме около час заедно с още най-малко 100 човека на Трафалгар, но си заслужаваше всяка измръзнала минута закъснение на ревюто, което после ни приюти в очарователна барокова зала.



И на фона на белите стени, огледалата и златото, Jean-Pierre сътвори колекция, която накара много от присъстващите да станат на крака в края на шоуто. Много силни усещания, откровено рок и секси излъчване, дори леко мръснишко, подчертани талии, редуващи се с oversized силуети от вълна, тюл и коприна. Напомни ни как би изглеждала една леко по-концептуална Дита фон Тийз. Естествено гащеризон от лека коприна и рокли от феерично трико в биколор.



А най-красива бе кожата, която присъстваше в почти всеки модел. И няколко мъжки визии, които дори изглеждаха по-добре от дамските. Голямо браво за Jean-Pierre.



Aminaka Willmont



Front row, в средата на пътеката, на 3-ма човека разстояние от Хилъри Алегзандър и точно до най-досадното 5-годишно “обичащо” модата сладко момиченце. Да, пет годишните са по първите редове, но това не е чак толкова важно.

Една колекция, доказателство за това, което може да се сътвори с няколко метра принтиран плат, добър дизайнер на обувки и кажи-речи толкоз. Sci-fi-rock звученето на колекцията бе напълно завършено от голямото количество кожа, високите платформи, абсолютно асиметричните кройки, а моделите като че ли бяха от друго измерение. Без грим и с лещи с цвят на горчица. С една дума - същества.




Bora Aksu



С последни изчакахме шоуто на Bora Aksu, който ни убеди в способностите си. Младият дизайнер от турски произход е човек, чиято работа следим и харесваме от известно време и очаквахме дрехите му с нетърпение. Той е концептуалист, а ръчният труд в моделите му е зашеметяващ.

Много силна сегментация на дрехите на отделни текстури и подходи, много коктейлни облекла, дантела и прозрачна коприна в комбинация в едри плетки. Цветовата гама е неутрална от сребристо и сиво до черно с един единствен цветен акцент, който се появи и като аксесоар и като цвят на целия аутфит - зеленото.

Денят завърши съвсем обещаващо и нямаме търпение да разкажем всичко от уикенда в понеделник. Затова чети ни непрекъснато за ежеднен достъп до най-интересното от Лондон.


 
  Със съдействието на   


 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 1 ден

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 2 дни

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.