Следва

Да или Не на обувките с пух

Ден четвърти от Седмицата на модата в Лондон есен-зима 2011/12

Добре, вече стана ясно, че целият моден свят се изсипа в Лондон точно в понеделник, който беше може би най-важният...

All fashion преди 13 години

Добре, вече стана ясно, че целият моден свят се изсипа в Лондон точно в понеделник, който беше може би най-важният ден от цялата седмица на модата.

От сутринта през час се редяха изгряващи модни имена и утвърдени марки, които показваха колекциите си из цял Лондон.

По първите редове никога не е било толкова населено с познати физиономии. Към обичайните заподозрени се включиха Дафне Гинес, Филип Трейси, годеникът на Кейт Мос Джейми Хинс и още имена, списъкът е дълъг.

А да успееш да отидеш на всяко шоу в натоварен ден като този е повече от подвиг, независимо дали се движиш с прес автобуса, такси, кола или метро.

Затова ние отидохме само там, където сметнахме, че ще си заслужава, и наистина се сбъркахме.

Още от съвсем ранни зори бяхме подготвени за огромно количество качествена красота, която оставя трайни впечатления, а не само бързи записки в малък тефтер.

За огромното ревю на Burberry вече ти разказахме, затова няма да видиш нищо от него в този материал, но пък да започнем по хронологичен ред.

Petter Pilotto



Една доста интересна колекция видяхме рано сутринта да се промушва изпод арките на старата гара на Lower Thames Street. Накратко казано цялата идея е сегментацията. Подобно на пачуърк, цялата колекция е изградена от еднакви материи в различни цветове, които прикачени една за друга в един аутфит, създават лежерни силуети с ниски талии, „стоплени” от дълги палта.

Усеща се лек доконструктивен елемент в цялата работа на двамата дизайнери на марката, но в това няма нищо лошо.

David Koma



Поредната стилна колекция от младия дизайнер, който все повече набира известност сред световните знаменитости. И един от малкото, продължили тренда на точките. Над двадесет модела, почти всички от които коктейлни рокли, прилепнали по тялото в черно и много рядко бежово. След средата на колекцията се появиха и цветовете – оранжево, жълто, червено, синьо, тюркоаз под формата на принтове или като акценти от кожа с косъм на яките, бедрата или врата.

Christopher Kane



След тази колекция вече наистина бяхме убедени в способностите на Кристофър, който винаги успява да създаде нещо изключително красиво и женствено, но същевременно дрехите му носят и интересна арт стойност. Просто брилянтен в изпълнението си, той показа колекция, която започна със сегментирани плетени вълнени рокли, които напомняха на мексикански рогозки, в мини кройки с дължини до коляното, вдъхновени от шейсетте години.

Колекцията е тъмна, основно черна, но пък гумените, пълни с цветен гел обточвания на веревите и джобовете допринесоха за гениалността на тези дрехи, които от черни изведнъж станаха прозрачни и бледи, изработени от тюл, покрит с фини пайети. Голямо браво за Кристофър!

Erdem




Петдесетте се завърнаха в дрехите на младия дизайнер от турски произход. Класически и стилни кройки, естествено само във флорални принтове, които сега изглеждаха по-тъмни и загадъчни като в картина на Моне. Да, импресионизъм е добро определение за принтовете на Ердем, които създават впечатление за цветна градина в топли и уютни цветове.

Видяхме основно къси рокли с прилични дължини, комбинирани с ръкавици или пуловер, няколко сака с панталони и всичко завърши с красиви дълги рокли, достойни за червен килим.

Paul Smith



След Burberry ни се наложи да тичаме доста, за да успеем да стигнем навреме за ревюто на Paul Smith. Съвсем закъснели пристигнахме, но за радост успяхме да влезем с последните няколко човека, след които вратата се затваряше окончателно.

А г-н Смит направи от момичетата мъже в денди стил, ниски оксфордски обувки, панталони с басти с навити крачоли и комбинации от ризи с жилетки и сака. Усещаше се леко ретро излъчване, приземено от актуалните цветове и материи. Много ни допаднаха комбинациите на прозрачни ризи с класически мъжки панталони и наслояването на черно сако, последвано от плетена жилетка.

Julien Macdonald




Късно привечер с лек страх в сърцето, влязохме, за да видим дрехите и на Julien. Казваме страх, защото по всичко си личеше, че това ще бъде нещо голямо и определено готическо. И се оказахме прави. Тъмен грим, кървави устни, полутъмна зала, която обгръщаше роклите от дантела и коприна по най-страхотния начин. Естествено, много кожа с косъм и кожа изобщо. Плисиран шифон с ръчни флорални бродерии в златно, който от черно изведнъж прерасна в пастелно розово, златисто, меко жълто и пепел от рози.

  Със съдействието на   

More All fashion