Следва

Пролетно-летен полъх във ViewSofia Shop

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Дизайнерът Том Форд става все по-потаен и по-потаен. Последното от него, за което няма да научиш е колекцията му есен/зима 2011...

All fashion преди 13 години

Том Форд и тайните му

Дизайнерът Том Форд става все по-потаен и по-потаен. Последното от него, за което няма да научиш е колекцията му есен/зима 2011. В неделя и понеделник са били срещите на Том с журналисти, модни редактори и стилисти, но няма начин да научим нищо за колекцията преди края на май, когато той възнамерява да я популяризира по списанията, имайки предвид, че есенните колекции попадат в бутиците в края на юни. Всеки от присъстващите е бил помолен да подпише декларация, че няма да изнесе никаква информация за видяното.

Повечето сериозни модни критици се оказват извън списъка с поканени, като че ли Форд е искал да избегне или поне да отложи критиката с месеци. Уважаваме стремежа на дизайнера да не позволява на пресата да го манипулира в работата му, но в същото време смятаме, че поведението му донякъде е и абсурдно. Все пак модата е изкуство, а изкуството трябва да е готово за критика. Може би Форд съзира само комерсиалната страна на пресата, но истината е, че след като той я остави леко настрана миналия сезон, това като че ли повече огорчи хората.

Найлоновите чорапи в ACNE есен/зима 2011



Никога не сме крили силните си симпатии към скандинавския лейбъл ACNE. Обожаваме прецизния им стил, правите силуети, липсата на силни детайли и изобщо минимализма им. Точно така можем и ще говорим за последната им колекция есен/зима 2011, която „разходиха” в Лондон в неделя – с много топли чувства и замечтани погледи.

Но има едно нещо, което въпреки цялата ни любов не можем да им простим и това са прозрачните найлонови чорапи в телесен цвят, обути в сандалите и подаващи се под панталоните с дължина до средата на прасеца. Ние зароввихме чорапите в най-тъмните ъгли на гардеробите си преди няколко сезона и предпочитаме да не се връщаме скоро към тях.

Есен/зима 2011 може да се окаже прощален сезон за Стефано Пилати в YSL



Вчера в най-голямата „клюкарница” в света Twitter се появи слухът, че голям моден дизайнер за френска модна къща, която току що е загубила своя изпълнителен директор, ще покаже последната си колекция за лебъла в Париж следващия месец. Този слух идеално пасна с друг, че мястото на Стефано Пилати в YSL е нестабилно, поради сериозната модна критика, която отнесе последните сезони, а и рекламните му неуспехи. Освен това изпълнителният директор на YSL Валери Хърман напусна поста си миналата седмица.

Най-спряганото име за заместник на Пилати в момента е бившият креативен директор на Dior Homme Хеди Слиман, който в края на 90-те е работил 3 години за Yves Saint Laurent Homme.

Juicy Couture ще съди Jesus Juice Coature заради емблематичното им J




Juicy Couture вече подхванаха процес срещу марката за връхни облекла Jesus Juice Coature (coature – от coat - палто) , защото са използвали емблематичния за бранда шрифт на J в различни рекламни медии, включително страниците им в MySpace, Facebook, както и по билборди. Според документите Jesus Juice Coature са обвинени в нелоялна конкуренция.

Наташа - Музата без ръце




Списание Muse излиза по реповете със специален брой, създаден под кураторството на Луиджи Мурену, включващ спиращ дъха микс от модели преминаващ от икони като Каролин Мърфи, Жизел, Бриджит и Карен, до ултра нови като Саския, заснети от Daniele Duella и Iango Henzi.

Новият брой на Muse е истински предмет за колекционери, но ние със сигурност не бихме си взели корицата с Наташа. Наистина прилича на богиня, но с ръце скрити в косата ни напомня повече на древногръцко полубожество без ръце.

 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 12 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.