Следва

Червени предизвикателства

Пред Somerset House в Лондон: Надя от Frou Frouu - Блогът е за забавление!

Това момиче с карамелена кожа, тъмни очи и една от най-елегантните осанки, които сме виждали, е Надя. Но вие...

Fashion преди 13 години

Това момиче с карамелена кожа, тъмни очи и една от най-елегантните осанки, които сме виждали, е Надя. Но вие сигурно я познавате или поне сте виждали все някъде нейна снимка.

И, да, няма как да я сбъркате. Тя има толкова силно изразен личен стил, че когато веднъж на 1000 видиш някой подобен, казваш, че той прилича на нея, а не тя на него.

Обсебена от винтидж дрехите и културата въобще, за краткото време от три години, в които се занимава със своя собствен блог, Надя доби голяма популярност сред верните фенове на модното блог общество.

Често й казват Frou Frouu, заради името на блога й, в който тя събира впечатления, под формата на красиви снимки с ретро излъчване и огромна доза виртуозен стайлинг.

Ще я познаеш по маслените цветове, дългата черна коса и, разбира се, шапката. Сама казва, че не знае броя на шапките в гардероба си, но знае, че са неприлично много, защото са й абсолютна мания.

Тя е една от любимите ни блог инспирации, защото е различна, интересна и екзотична. Не е обсебена от модата и модните марки до степен на обезличаване, а е просто себе си.

Затова когато я видяхме в двора на Somerset House в Лондон, нямаше как да я подминем без да се запознаем и да й зададем няколко бързи въпроса:



Здрасти, как си днес? Първо искам да ти кажа, че на живо си още по-очарователна.

Благодаря ти, все още не мога да свикна, непрекъснато някой ми го казва, всички ме снимат тук, чувствам се странно, но все пак на място.

Всеки сезон ли си тук?
Ами напоследък да, не пропускам.

Значи живееш тук, така ли, в Лондон?
Не, но живея много близо, а тук имам изключително много приятели и съм много често в Лондон.

И по време на Седмицата на модата си всеки ден тук, в Somerset House, вече втори ден те виждам.

Да, абсолютно, познавам почти всички вече. Макар че този път дойдох чак на втория ден от програмата. На 18-и не успях, защото бях леко болна.



Успяваш ли да идеш на всички ревюта.

Ами, знаеш ли, почти не ходя, най-много на едно-две. Много е трудно да намеря покани, а и не искам да пропускам нищо от случващото се тук отпред. Тук е по-интересно за мен, защото успявам да снимам всички и да поговоря с максимален брой хора.

На кое шоу най-много искаш да присъстваш в такъв случай?
Обожавам John Rocha, който беше вчера, но не успях да вляза, защото нямах покана. Но бях отвън и видях всички, които влизаха, видях Ройшин, и честно казано ми стана леко тъжно, хвана ме яд, но пък всички гледахме ревюто отвън на стената. Иначе нямам търпение да ида във вторник на Meadham Kirchhoff, те винага са страхотни.

Кажи ми как започна блога си, как се реши да направиш нещо такова?
Честно казано в самото начало четях изключително много блогове, точно когато блогърите започнаха да стават известни. Бяха много вдъхновяващи за мен, а и по същото време учех архитектура, така че трябваше някъде да изразя себе си, беше ми интересно, а в последствие се влюбих в блоговете и живота чрез и във тях. Започнах преди около три години.



Спомняш ли си първия пост?
Да, беше за нещо за стила на 60-те години, мисля.

В такъв случай, имаш ли любим пост, който харесваш най-много?
Харесвам всички, иначе бих ги публикувала, но може би съм най-привързана към снимките, които сама съм правила, а не тези, на които присъствам.

А как определяш стила си, как го разви и усъвършенства, защото определено имаш такъв, твоите снимки са разпознаваеми.

Ами, не знам. Винаги съм била побъркана на тема шапки, харесвам излъчването на 60-те и всички винтидж дрехи, има нещо много магическо в тях. Стилът ми много се промени, но в момента се чувствам страхотно.



Имаш ли си любим тренд за лятото, нещо модерно, което ще приложиш в гардероба си?

Влюбена съм в дългите прозрачни поли, които това лято ще са изключително в тенденциите. Харесвам color blocking тенденцията с всички тези искрящи, почти неонови цветове, но това не е никак мое. Аз съм в неутралната гама и мисля, че тя най-добре ми стои.

А само тук в Лондон ли идваш на модните седмици или и на останалите?
Честно казано тази година отидох и в Ню Йорк, сега има вероятност да замина и за Милано, но не зависи само от мен, въпросът често е финансов, знаеш как е с пътуванията.

Не започна ли да печелиш от реклами в блога си, много от блогърите се издържат доста прилично от това.
Ами да, но това са много минимални суми. Моята професия не е блогър на пълен работен ден, като на доста от известните блогъри. Аз не правя само това, а по-скоро го правя за себе си и за забавление, защото ми е приятно, иначе работя на друго място.

Следиш ли много блогове - конкуренцията, така да се каже?
О, ние всички сме приятели, няма конкуренция (смее се). Но честно казано не следя лични блогове, само няколко може би. Основно се интересувам от стрий стайл блогове, те са много по-интригуващи, докато личните често са скучни. Всички са толкова еднакви.
 
Със съдействието на   



More Fashion