Следва

Trend report - закопчана догоре риза

Владимир Каралеев и Михаел Зонтаг ще представят колекциите си в парижки шоурум

Двамата дизайнери бяха спрягани като едни от най-добрите в Берлин....

All fashion преди 13 години

Новините за успеха на нашето момче в Берлин не закъсняват.

Владимир Каралеев и още един берлински дизайнер Михаел Зонтаг след представянето си на Mercedes-Benz Fashion Week в германската столица, ще покажат своите есенно-зимни колекции по време на Парижката седмица на модата в два различни шоурума.

Двамата дизайнери бяха спрягани като едни от най-добрите в Берлин.

Зонтаг обра наградите на няколко модни конкурса и хвалебствени думи от може би най-влиятелната модна журналистка – самата Сузи Менкес.

В колекцията син есен-зима 2011-12 дизайнерът умишлено бе избягал от ярките прожектори на модния подиум и вместо това се беше решил за „инсталация“ в спокоен покрит вътрешен двор, скрит в пресечка на булевард Unter den Linden. Моделите, наредени в две редици върху дървени платформи, търпеливо се усмихваха на дузината обективи, насочени в лицата им, а ние имахме време да ги огледаме от всички страни.


Michael Sontag есен-зима 2011/12

„Принципи на безпорядъка“ пък е името на колекция есен/зима 2011. В нея дизайнерът запазва концептуалния си подход и доразвива залегналите в предишни работи идеи. „Формата преди цветовете“ гласи отново мотото на Каралеев, а абсолютната липса на каквито и да е шарки и щампи се компенсира от сложните драперии, гънки и асиметрични силуети, които превръщат дрехите му в скулптури от плат.

Ако си в Париж по това време, ние ще бъдем, можеш да заповядаш!

Michael Sontag:
3–8 март 2011
Galerie Quanq
7, rue des Filles des Calvaire

Vladimir Karaleev:

5-7 март 2011
Garage Turenne
66, rue de Turenne
7003 Paris
10.00 до 18.00 часа

More All fashion