Следва

Trend Report: Есен-зима 2011/12 според лондонските дизайнери

Оскари и страсти

Героят на нощта се оказа, както много предполагаха, "Речта на краля". Отличията бяха връчени на екипа от ....

All fashion преди 13 години

След толкова много прогнози най-накрая се показаха истинските победители в надпреварата за Оскар.

И 4 награди отиват при…

Но преди това.

Церемонията откри Том Ханкс, който връчи и наградите за Сценография и Операторско майсторство съответно на филмите "Алиса в страната на чудесата" и "Генезис".

Самият Кърк Дъглас също се появи на голямата сцена, за да връчи най-жадуваната статуетка за Поддържаща женска роля на актрисата Мелиса Лио за филма "Боецът", който определено си струва да гледаш. За поддържаща мъжка роля взе награда и партньорът на Мелиса в същия филм Крисчън Бейл.

Героят на нощта се оказа, както много предполагаха, "Речта на краля". Отличията бяха връчени на екипа от легендата в Холивуд Стивън Спилбърг, а четирите статуетки се разпределиха в категориите Най-добър филм, Най-добър режисьор, Най-добра главна мъжка роля на английския актьор Колин Фърт, Най-добър оригинален сценарий.



Пак по логиката на прогнозите и наградите Златен Глобус бременното миньонче Натали Портман си прибра Оскара за Най-добра главна женска роля в трилъра "Черен лебед". Може би заради скандала с непослушния Галиано, актрисата не бе в Dior, a в Rodarte, в красива лилава рокля, която само подчертаваше красотата на бременността й.

Филмът, който разкри тайната на Facebook, стана първенец в Най-добър адаптиран сценарий "Социална мрежа" не взе други статуетки.

Според Академията, Най-добрият чуждестранен филм тази година е датският "В по-добър свят". Наградата за грим отиде при "Човекът-вълк", а не както се надявахме за „Бягството”, в който българка щеше да грабне престижната статуетка.


Последният тоалет - рокля на завърналия се към женските форми Tom Ford

Ан Хатауей пък смени няколко тоалета – първо се появи на червения килим в божествения Valentinо, a после като водеща на церемонията до Джеймс Франко в още седем дизайнерски екземпляра. Без награда, но определено една от редките щастливки, които за една нощ могат да сменят Valentino с Givenchy Haute Couture, после да облекат мъжки костюм на Brian Atwood, рокля Vivienne Westood Couture, сребърна рокля на Oscar de la Renta, рокля от шифон на Atelier Versace, рокля Armani Privé и накрая в лебедовата си песен да запеят Tom Ford. Всичко това, разбира се, допълнено с бижута Tiffany. Една такава бляскава нощ ни стига за година модно вдъхновение.

 

More All fashion