Следва

Dior каза сбогом на Джон Галиано

Петте неща, които НЕ харесахме в модата през изминалата седмица

Оливър Зам: Индустрията се движи във вулгарна, обща, лоша посока – заради директният достъп, за който не са необходими образование, мисъл, разбиране...

All fashion преди 13 години


1. Оливър Зам мисли, че модната индустрия се движи във вулгарна, лоша посока


Оливър Зам (сп. Purple) вярва, че демократизацията на модата в Интернет е лошо нещо. „Затова индустрията се движи във вулгарна, обща, лоша посока – заради директния достъп, за който не са необходими образование, мисъл, разбиране,” заявява той.

Преди време той заяви и че не харесва как характеризират Purple като секс списание. „Опитвам се да прихвана нещо по-голямо и да променя собственото си виждане за реалността поне малко… Purple е секс списание, което се крие зад фасадата на модата. Ние предпочитаме да мислим за голотата по начина, по който мисли Роланд Барт – това е нулевото ниво на стила.”

2. Пенелопе Круз за ELLE Япония април 2011



Пенелопе Круз е момичето от корицата за априлския брой на сп. ELLE Япония. Според някой тя прилича на олицетворение на Mайката Земя, прегърнала това малко пухкаво агънце.

Според нас тя има изражение на градско момиче, изкуствено поставено в селска среда, което все още осъзнава къде се намира. За капак някой е положил това агне в ръцете й, като чуждо бебе, за което нито умее, нито има желание да се грижи.

3. Галиано, Галиано и пак Галиано



От петък насам всички гърмят с едни и същи новини за един и същи човек. Най-спряганото име в модата в момента е това на Джон Галиано и то в лош контекст. След като дизайнерът беше арестуван за няколко часа, заради антисемитски изказвания, го последва нещо доста по-лошо от затвор за един дизайнер – модната му къща го изхвърли.

След като Dior го отстраниха, докато случаят не бъде изяснен в Интернет плъзнаха десетки видеа и коментари по случая на очевидци и засегнати. Накрая дори тазгодишната носителка на Оскар Натали Портнам се изказа по темата, като заяви, че не иска да се асоциира по никакъв начин с Галиано за в бъдеще. Какво ще стане с отношенията й с Dior, на чийто парфюм в момента е рекламно лице, все още не се знае.

Ревюто на модната къща за сезон есен/зима 2011 предстои да се случи в Париж, но се съмняваме, че модната индустрия ще му отдаде заслуженото след като в момента всички камери са насочени към Галиано, а той за сега не шие рокли за Dior, a само сватбени.

4. Кирстен Дънст в Нарния


Точно това си помислихме, когато видяхме Кирстен до големия лош лъв, защитена само от копринен шал и огромна бутилка Jasmin Noir на Bvlgari. В добавка имаме леко дебилен поглед и половин усмивка.

5. Момичето от кашона




Сали Менезес е момичето снимано облечено в картонена кутия от Золтан Томбор за сп. Twill пролет2011. Не ни харесаха асоциациите за човека, кашоните, живота на улицата и човека-машина, които изплуват в съзнанието на първо гледане. На второ също.

 

More All fashion

Кой би предположил, че ципът е свързан с история за независимост?

All fashion преди 4 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 23 часа

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.