Следва

Забъркай си пролетни принтове

Последни новини от Седмицата на модата в Милано 1-ва част. Приятни изненади от Ferre, Blumarine, Versace

Днес вече е вторият ден от седмицата на модата в Париж. Времето тече бързо, а редактори, блогъри и стилисти...

All fashion преди 13 години

Днес вече тече вторият ден от седмицата на модата в Париж.

Времето тече бързо, а редактори, блогъри и стилисти прелитат за часове от град в град, за да бъдат на топа на големите събития.

В момента сме в Париж, но преди да започнем с обзора от вчерашния ден, нека все пак направим един обстоен анализ на силните милански дизайнери, които разделихме на две части.

Ето първите от тях:

Versace

През есента на 2011-та Донатела Версаче има друга визия за луксозния лейбъл – елегантни кройки, тъмни цветове и само един акцент - например голямо цвете принтирано върху едноцветна рокля или позлатените токи и копчета по костюмите и палтата.

Отново базирана на висококачествени материи като вълна, кадифе, кожа и кожа с косъм колекцията на Версаче е великолепна заради своята опростена визия и строга елегантност.



Вечерните рокли, които скоро ще видим по червения килим обаче не изневеряват на традициите на лейбъла, но тук освен драперии, напластяване, пера и бляскави модели, видяхме и прелестния вариант на черната рокля – перфектна кройка без презрамки, с красивите златни копчета по капаците на джобовете имитация.

Etro



Формулата за успешната Etro визия е не просто съчетаване на шарки, материи и цветове, а това да знаеш как да го направиш!

Например ако имаш кожен панталон, защо не го стилизираш с риза в неутрален цвят, шарен кашмирен пуловер и палто с двуредно закопчаване?! Или пък вълнена пола от едно време, която да носиш с блуза от прелестна коприна и яка от агнешка кожа!? Става, нали!?

Според модистите тази колекция без да иска е постигнала целта си да превърне всеки, който носи дрехите й, в моден редактор. Без съмнение се иска голямо умение да смесваш толкова много неща в едно и да получиш безупречен аутфит, но с Etro това сякаш лесно се постига.

Gianfranco Ferré




За разликата от пролетния бонбонен шик на Ferre, есента е доста по-женствена и елегантна. Цветовете, които преобладават са бяло, сиво, златно и сребърно, а нещо като тенденция се заформят късите свободни палта с двуредно закопчаване или техния основен опонент - добре скроено кашмирено палто до коляното.

Antonio Maras



В тази колекция виждаме елегантните кройки от 40-те. Тук са любимите ни плетени жилетки с колан в талията, любимите ни прави поли до под коляното и такива дълги до земята, якичките до горе и моряшките райета. Тук са едни от любимите ни есенни цветове – петролено зелено и тъмносиньо. Как да не ги харесваш!

Moschino



Всеки един от модел в колекцията на Росела Жардини показва красотата на съчетаването на женствени кройки с елементи от мъжки гардероб - например фрак с дълга пола и милитъри шапки, класически тренч с двуредно закопчаване с цветни детайли върху яката… Два добри примера как жената не спира да черпи идеи и възможности от гардероба на мъжа си. Разбира се, като не пропуска елегантните рокли, които са запазено женски, слава Богу. Видяхме такива от ламе, както и такива от коприна в бебешко розово с много бижута.



Наред с това силен акцент в колекцията са и принтът на големи червени рози, както и червеният костюм, пак с детайли рози. Но като че ли, най-силната тенденция тук беше костюмът, който обожаваме, така че, дами, следвайте Moschino през есента.

Blumarine



Тази колекция ни изненада доста приятно. Може би това, че есента ще е в черно и сиво изобщо не е лоша идея, щом дори и цветните Blumarine са решили да я следват.

Красиви черни ансамбли от панталон и блуза – всичко в черно, трикотажни рокли до коляно с поло яки, елегантни палта и свеж полъх от 70-те с мини роклите в ярки цветове и много тесните блузи, комбинирани с панталон в същия цвят.

Изключително женствена колекция, която, за разлика от смелите животински принтове в различни ярки цветове за пролетта, изглежда перфектно приложима в градски условия.

Малко по-късно, преди началото на Париж, ще ти разкажем и за втората важна част от Седмицата на модата в Милано.
 

 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.