Следва

Седмицата на модата в Париж есен/зима 2011. Ден четвърти

Дизайнери за следене: Младият Хари Халим в големия Париж

Определят го като романтичен бонвиван, но колекциите му говорят много повече. Опипахме почвата в Париж зa...

All fashion преди 13 години

Определят го като романтичен бонвиван, но колекциите му говорят много повече. Опипахме почвата в Париж за млади и свежи дизайнерски идеи, и ето какво открихме за теб.

Казва се Хари Халим, лейбълът му също, и не е просто симпатичният веселяк, за когото стана дума в началото.

Колекцията му носи едновременно френския шик и лукс и този свободолюбив дух на младите творци. Роденият в Индонезия Хари, е в списъка на парижките надежди заради фините си изработки и определено силната си чувствителност.

Първата му колекция е през 2005 година, а първата му дамска е представена в Сингапур, мястото където тогава Хари твори, на следващата година. С дебюта си печели състезанието за млади азиатски дизайнери и наградата на Mercedes-Benz за азиатска мода.

Преди да пусне своя собствена марка Хари работи за комерсиалната мода в Китай и Лондон. През 2007-ма представя и втората си колекция на модния фестивал в Сингапур и се прочува като дизайнера естет с много сложна елегантност.

Става и най-добрият азиатски дизайнер през 2008-ма, което пък го изстрелва право в Париж. Амбициите му са да представя колекциите си именно в центъра на модата. Дебютира успешни и на Седмицата на модата във френската столица.


пролет-лято 2011

Елегантните парижки творения на Хари в пролетната му колекция впечатляват с изтънчен вкус и усещане за жена. Леки естествени материи, дантели по тялото, прозрачни топове, изящни рокли, тъмни…

За есента на 2011-та Халим е захвърлил еротичната романтика на пролетта и се е захванал с потайните кътчета на женската душа. Водещо в последната му колекция е събирането на асиметрични форми и дължини. Леко груби, но достатъчно женствени модели, с които лейбълът се стреми да подчертае чувствеността на дамите.

Високи яки, пелерини, модерни драпе върху тялото, типичени HARRYHALIM стил, който ще разпознаваш. Кожа, вълна и шифон са основните материали, а цветовете са черно, каки и това особено ръждиво. (виж есенната му колекция в галерията горе)

Успяхме да се срещнем с Хари на бързо еспресо и в три кратки въпроса разбрахме какво е отношението му към колекцията, която малко преди това представи:



Здравей Хари, великолепна колекция, поздравления!
Благодаря!

Колко време ти отне създаването й?
Ами, честно казано, не повече от месец и половина.

А кои са цветовете, които я съставят, видяхме основно черно и каки?
Може би сте забелязали, че обожавам черното, но имаше основно и тъмно петролено зелено, цвят кафе, каки и керемидено червено.

Има ли нещо, което искаш да подобриш в тази колекция?

Няма, тя е перфектна (смее се)!
 

More All fashion