Следва

Премеждията на Найджъл Кенеди в България

Петте спирки тази седмица

На 3 Октомври, сряда от 18.00 часа Театър българска армия ще представи предпремиерата на ЧАЙКА от А.П.Чехов...

Галерии преди 16 години
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 1. Чайка от А.П.Чехов
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
На 3 Октомври, сряда от 18.00 часа Театър българска армия<@SITE_URLstrong> ще представи предпремиерата на ЧАЙКА от А.П.Чехов<@SITE_URLstrong>.

Сценична редакция, музикална картина и постановка са, разбира се, на Крикор Азарян<@SITE_URLstrong>, а сценографията и костюмите на Марина Райчинова.

В представлението ще видите играта на актьорите :
Бойка Велкова, Иван Радоев, Мирослав Косев,
Александра Сърчаджиева, Милен Миланов,
Меглена Караламбова, Анастасия Ингилизова,
Иван Ласкин, Георги Новаков, Иван Бърнев

3 Октомври, сряда, 18.00 часа
Театър българска армия
<@SITE_URLstrong>


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 2. Метални кутии
Изложба-дебют на Илияна Огнянова
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
1 Октомври (Понеделник) от 18.00 ч. в зала Гъливер<@SITE_URLstrong> в Червената къща се октрива първата изложба на ИЛИЯНА ОГНЯНОВА НАРЕЧЕНА „МЕТАЛНИ КУТИИ”<@SITE_URLstrong>. ТОВА Е Визуален резултат от изследване на начините<@SITE_URLstrong>, по които проучвания - като текст и визуална информация - могат да бъдат представени в кутии, изградени от двуизмерни плоскости черна ламарина, които, при сглобяване, образуват обект-кутия. Текстовете и визуална информация са монтирани във вътрешна кутия, до съдържанието на която, както и до отворите на съседни кутии, се достига чрез движение по точно определен маршрут.

ВХОД СВОБОДЕН
<@SITE_URLstrong>При предварително заявен от Вас интерес, бихме могли да Ви предоставим още информация, снимки, както и възможност за интервю с участниците.

Центърът за култура и дебат “Червената къща “Андрей Николов” (ул. “Любен Каравелов” 15). Изложбата ще може да бъде видяна между 2–9 Октомври, всеки ден без неделя и понеделник, между 15.00 и 19.00 ч.
<@SITE_URLstrong>
redhouse-sofia.org<@SITE_URLa>


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 3. Изложба на Здравка Василева
ПРЕЗ ПРОЗОРЕЦА<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>

В изложбата са подредени седем полиптиха на младата авторка, правени тази година специално за галерия СИБАНК<@SITE_URLstrong>. Това са седем полуабстрактни композиции в голям формат, сглобени от две, три четири и повече платна.
“През прозореца” <@SITE_URLstrong>е четвъртата самостоятелна изложба на Здравка Василева<@SITE_URLstrong> и маркира един доста по-различен и нов етап в развитието й. След десетки участия в групови експозиции, конкурси и пленери, авторката се появява тук с много по-мащабно и цялостно представяне на най-новите си работи.
Така върху бялата стерилна стена на галерията “изниква” нов пласт олющена стара мазилка, пресъздадена в живописна форма. Трудно е да се устои на предизвикателство като градските фасади. Здравка Василева ги мултиплицира този път в неочаквано голям формат и се възползва най-вече от първичното въздействие, което имат иначе обичайните улични гледки. То е като да преоткриеш кубизма, абстракцията, арте повера, минимализма и изобщо половината модернистични течения там, където другите биха видели само една стена и прозорец.

2 – 20 Октомври 2007
Откриване – 2 Октомври 2007 (вторник), 18.30 часа
<@SITE_URLstrong>


<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 4. Найджъл Кенеди, Великобритания и оркестъра на Класик ФМ<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>

Цикълът "Концертмайсторите"<@SITE_URLstrong> на "Класик ФМ"<@SITE_URLstrong> започва с изпълнение на Найджъл Кенеди – един от най-известните и най-добре продавани цигулари днес. Хубавото на цялата тази известност е, че помага за популяризирането на класическата музика и и интереса й от все по-голяма част от хората. Сред внушителната дискография, Найджъл Кенеди е известен най-вече с "Концерт за цигулка" на Чайковс<@SITE_URLstrong>ки заедно с Лондонската филхармония<@SITE_URLstrong>, "Концерт за цигулка" от Сибелиус<@SITE_URLstrong> заедно с Бирмингамския симфоничен оркестър<@SITE_URLstrong>, кавъри на класики на Джими Хендрикс<@SITE_URLstrong> (The Kennedy Experience)<@SITE_URLstrong>, както и преработки на парчета на The Doors<@SITE_URLstrong>, изсвирени заедно с Джереми Колман<@SITE_URLstrong> от рок експериментаторите Killing Joke (The Doors Concerto<@SITE_URLstrong>). Интересът на Кенеди към джаза<@SITE_URLstrong> създава колекцията Blue Note Sessions<@SITE_URLstrong>, в която звучат интерпретации на класически джаз стандарти, както и съвсем нови композиции.
Найджъл Кенеди идва в България<@SITE_URLstrong> за втори път, но тази година той ще се представи с изцяло нова програма, включваща включваща "Концерт за цигулка" и оркестър N4<@SITE_URLstrong> от Моцарт и "Концерт за цигулка и оркестър" от Бетовен<@SITE_URLstrong>.

Национален дворец на културата
София
Зала 1
5 Октомври 2007 (пт) (60@SITE_URL80@SITE_URL90 лв)
Купи билети от Eventim.bg<@SITE_URLa>
<@SITE_URLstrong>

<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> 5. Апартаментът
L'appartement
<@SITE_URLfont><@SITE_URLstrong>
Франция @SITE_URL Испания @SITE_URL Италия, 1996, 114'
Режисьор: Жил Мимуни • С: Венсан Касел, Моника Белучи, Сандрин Киберлен, Ромен Боренже, Жан-Филип Екофи
Романтичен, със субтитри, френски

Една от най-красивите двойки в света на киното Венсан Касел и Моника Белучи<@SITE_URLstrong> може да видите зедно в една от най-успешните европейски продукции. Четирима души създават една объркана любовна история, в която всичко случващо се е следствие от нещо предходно.
Влюбен в жена, която е видял случайно в едно кафене, Макс<@SITE_URLstrong> забравя за всичките си големи планове и тръгва да търси Лиза<@SITE_URLstrong>. Попаднал в апартамента й, той прави секс с най-добрата й приятелка, която пък се оказва свързана с един от неговите много добри приятели. Целият този абсурд се разиграва пред очите ни и не вярваме, че това е съдба, а по скоро нелогична среща на обстоятелства.

Евро-Български Културен Център
София
Euro Cinema (София)
1 Октомври 2007 (пн) 21:45 (4@SITE_URL5 лв) <@SITE_URLstrong>

More from View Sofia

More Галерии