Следва

Кампанията на Блейк Лайвли за Chanel най-накрая е факт

Paris is burning! Слуховете погнаха и Кристоф Декарнен

Първо Галиано “падна” от дизайнерсното място на Dior, след това слуховете разклатиха трона на Стефано Пилани в YSL, сега тяхна жертва...

All fashion преди 13 години

Първо Галиано “падна” от дизайнерсното място на Dior, след това слуховете разклатиха трона на Стефано Пилани в YSL, сега тяхна жертва се оказва и Кристоф Декарнен.

След като главният дизайнер на Balmain не се появи в края на ревюто им в Париж миналия четвъртък, веднага се чуха изказвания, че Кристоф е в клиника за душевноболни от януари. Говори се, че той изчезнал внезапно един ден през януари и скоро било съобщено на служителите, че няма да се върне вече.

Според собственика на лейбъла М. Ален Ивлен, Кристоф не се е оттеглил от поста си, а просто е уморен след подготовката на колекцията. „Предната вечер той си легна към 5 сутринта. Сега не е тук, почива си,” обясни той.

Липсата на няколко часа сън обаче никога не е била причина дизайнер да не закрие собственото си шоу. От друга страна знаем, че той не е имал участие в подготовката на есенната колекция, която вместо него е била оглавявана от екипа на модната къща и Мелани Уард, която зае мястото на Емануел Алт, като стилист на Balmain.

Слуховете за отсъствието му задълбават в умора и депресия. Ивлен добави пред The Daily Beast, че причините за отсъствието му нямат нищо общо с физическото му здраве.


Аня Рубик (отлято), Аня Рубик и Наташа поли (отдясно) / Balmain есен-зима 2011

Според други издания стана ясно, че няколко асистенти в Balmain са напуснали, заради “липса на ясни посоки” в къщата. Официално изявление по случая се очаква в най-скоро време, но каквито и да са причините за хоспитализацията на Декарнен, най-възможната остава новия климат на повишен натиск върху дизайнерите.

Основен партньор за седмицата на модата в Париж Moët & Chandon:



 

More from View Sofia

More All fashion