Следва

"Жените? Те са повод за полети във висините и за дълбоки житейски кризи" - Фолкер Шльондорф - гост на София Филм Фест

БНТ с игрален филм на София филм фест

Ученическо насилие, обезверени учители, проблемни и цинични младежи – това не е репортаж от късните новини, а...

Movies & TV преди 13 години

Ученическо насилие, обезверени учители, проблемни и цинични младежи – това не е репортаж от късните новини, а историята в дебютния филмов проект “N1” на режисьора Атанас Христосков, продуциран от БНТ и Инкомс проджект, с подкрепата на Националния филмов център. Във филма, наред с познатия и обичан Филип Аврамов, участват млади и талантливи актьори, като Ивайло Захариев, Николай Станоев, Ивайло Драгиев, Иво Аръков, както и много момчета и момичета, за които “N1” e първи досег с киното.

Лентата разказва историята на две софийски училища, поместени в обща сграда, които водят кървава вражда. Главният герой Алекс и приятелите му възприемат битките с елитната гимназия като социален бунт, а Стефан, учителят по литература, се опитва да покаже на момчетата и друго възможно решение.

“№1” е първият хип-хоп филм в България. Историята е подплатена със саундтрака на изпълнители като А.Т.И.Л.А., SBM, Римак, Бичето, а графитите са дело на култовия Nasimo. Това е разказ за детското насилие в крайните квартали, откровен и болезнено реалистичен.

За интереса към темата свидетелства и фактът, че билетите за премиерната прожекция, на 9 март в кино Люмиер, в рамките на София филм фест бяха изкупени дни по-рано.

За всички желаещи да видят филма остава възможността да го гледат в киносалоните, както и по Българската национална телевизия.
 

More from View Sofia

More Movies & TV