Следва

Да или Не: Като Ин и Ян

Ден шести в есенно-зимен Париж

Съвсем бавно, но уви сигурно се придвижваме напред във времето и пространството, наречено Седмица на модата в Париж.

All fashion преди 13 години

Съвсем бавно, но уви сигурно се придвижваме напред във времето и пространството, наречено Седмица на модата в Париж.

И честно казано колкото повече се вижда края на всичкото това едномесечно модно начинание, което си причиняваме два пъти в годината, толкова по силно в съзнанието ни изниква равносметката за сезона есен-зима 2011. И тя не е никак идеална, дори много напротив.

Спомняте ли си миналия сезон (пролет-лято 2011), с всички крещящи трендове, които наложи той, с всяка обожавана колекция от Jil Sander, през Prada, Celine и Mary Katrantzou до Chloe' и Stella McCartney.

Ами този път нещо не се получи толкова лесно, колкото и скандали да имаше, колкото и тонове думи да се изписаха за разни самовлюбени, уморени и не-знам-си-какви още дизайнери, те не бяха достатъчни да замажат, така да се каже, положението.

Но пък дотук си имаме няколко фаворита и след като свърши и Париж, обещаваме да ти ги покажем всички любими накуп.

А за днес само няколко интересни, които показаха дрехите си в неделя, шестия ден от седмицата на модата в Париж. Ето ги и тях:

Celine



Много леко разочарование остави в нас Фиби този път. Казваме леко, защото има достатъчно страхотни неща, в които да се влюбиш в тази колекция. Общото звучене е някъде в средата на минали я век, като не само стила на обличане е вдъхновил дизайнерката, а дори и интериорните решения.

Подовите настилки са се превърнали в принтове, а есенцията от цветовете в педесетарския интериор в цветната палитра на колекцията. Меки, но същевременно достатъчно смели и силни цветове са основите на всички дрехи, характерни с минималистичния си стил. Харесахме новите кройки на палтата и съчетанията на къс пуловер с поло и съвършено ушит панталон.

Costume National



Една съвсем ритмична и колекция в четири основни цвята, съчетани с черно. Бялото, червеното, синьото и жълтото се появяваха на съвсем леки порции, първо акцентиращи в черното, после като част от дрехата и накрая като монохромен аутфит.

Най-много ни допадна червеното, поставено единствено на подплатата и ревера на палтата и на роклите с дължина над коляното, както и спортният дух на колекцията, въпреки чисто елегантното първо впечатление.

Givenchy



Ако кажем, че не очаквахме точно това, означава да излъжем. След мъжката хип-хоп колекция, беше нормално момчето с широк пуловер с кръвожадно куче и спортно яке да намери своята половинка. А тя е точно толкова елегантна, колкото и устремено агресивна.

Принтовете са черни пантери, малки цветя и орнаменти и прескачат от плътно в прозрачно почти непрекъснато. Харесахме високите талии, които на фона на всички паднали силуети от сезона, стояха различно и искрено секси, както и черното, лилаво и жълто букле, което на места бе превърнато само в ръкави на прозрачните пуловери.

Hermes



Заместникът на Gautier в къщата на Hermes Christophe Lemaire ни изненада много приятно. Той успя да поведе линията в леко нова, но същевременно сигурна посока. Вдъхновението идва от лова и зимните спортове и звучи леко номадски.

На косъм си да си представиш тези жени на кон посред огромно есенно поле. Много кожа, естествено, дори кожени панталони-ботуши (първата снимка), геометрични принтове, кожа с косъм, подватени материи, вълна, сатен, съчетан с кашмир, качулки, лъкове, огромни чанти и пискюли.

John Galliano



Презентация, а не ревю си заслужи Галиано, който в момента се лекува в клиника в Америка. Пред отбрани погледи в малък салон в центъра на Париж, бяха показани 20 визии от 10 модели, които се съгласиха да работят безвъзмездно в името на Джон.

А дрехите изглеждаха сякаш вече виждани, с типичните за дизайнера препратки към началото на миналия век. Копринени рокли, умели драперии, смел грим, много ръчен труд красиви материи. Най-много харесахме коприненото кимоно с кожени акценти на ръкавите.

Kenzo



На фона на огромни светещи инсталации, моделите на Antonio Marras разходиха фееричните си есенни коприни. Латиноамериканската вълна беше заляла цялата колекция със своите отличителни белези – дълги поли, съчетани с ботуши, декоративни и флорални принтове, кожа, плетива, напомнящи на меко одеало и като цяло всичко, което една съвременна Фрида Кало би носила. Харесхаме изкючително много тютюневите оттенъци на зеленото и кафявото, както и повечето принтове.

Със съдействието на:   

И официален партньор на събитието Moët & Chandon:

More All fashion