Следва

Андрей Пеич би променил пола си зa договор с Victoria’s Secret

Седмицата на модата в Париж. Уикендът. Част първа

Осем дни френска мода! Какво по-хубаво от това, особено, когато си там и предаваш на живо. на финала на есенно...

All fashion преди 13 години

Осем дни френска мода! Какво по-хубаво от това, особено, когато си там и предаваш на живо. На финала на есенно-зимните колекции сме, но никак не сме готови да ги оставим. Не заради това, че нямаме търпение да ги видим в гардероба си, а по-скоро заради мисълта, че следващата експлозия световна мода ще е чак през септември!

Но пък обещаваме, че заедно ще се утешаваме с пролетни тенденции. Чакай само да видиш какво сме ти приготвили. Но да се върнем на Париж. Събота и неделя бяха шеметни, ето първата част от уикенд шоутата в Париж:

Junya Watanabe


Този път вместо да следва силата си в това да създава конструкции от дрехи и да претворява в причудливи форми коженото яке, дизайнерът е решил да наблегне на усещането за жена. В началото видяхме красиви плисирани поли, умерено съчетани с коженото яке с ципове, което бихме искали да виждаме в гардероба си през следващата есен.

Пак без да излиза от идеята дрехата като скулптура, но този път в границата на възможността да се носи, Junya Watanabe прави съвършени кожени костюми, рокли и палта от кожа с косъм – някои истински, други – не. Но така или иначе това е една много добре скроена колекция, която определено ще има успех на масовия пазар!

Haider Ackermann



Дизайнерът от белгийската школа знае как да омагьоса публиката с конструкции и форми. Акерман впечатлява толкова, че името му дори се намести сред потенциалните дизайнери, готови да заемат мястото на Галиано. Но да се концентрираме в колекцията му есен-зима 2011/12.

Какво видяхме ние:
Тъмни цветове, съчетани едни с други в изключителни аутфити, маркирани с прийома на белгийците да напластяват и да наблягат на детайлите като силни акценти. Специално за акцентите, огромните колани и яки най-силно се набиват на очи, особено ни харесва силуетът с дългата тясна пола и обем в горната част на тялото.

Viktor & Rolf



Кръстоносци, брони и маскирани лица - като че ли холандското дуо се е обърнало не просто към отминалите години, а силно към отминалите векове. За да е още по-необичайно, в стила на дизайнерите, лицата на моделките бяха замаскирани с червена боя, която преливаше с фона на кървавочервената стена на ревюто. Истинска атракция, както по принцип го предпочитат Виктор и Ролф.

Огромни яки, пера, рокли с мащабни рамене и плисирани детайли, огромни яки и божествени кройки на панталоните. Цветовете са предимно черно, червено и бяло, а бронзовите рокли наистина ни връщат спомена за рицарските брони. Всъщност тази колекция е истински триумф на идеи, които макар и често прекалени, са сред най-желаните за есента на 2011-та.

Cacharel




Страхопочитанието към женствеността в минимални детайли на дизайнера на френския лейбъл е първото нещо, заради което си струва вниманието. Второто е любовта към прелестните флорални принтове, роклите в неутрални цветове и страхотните кройки.

Sonia Rykiel



Всички очаквахме плетените пуловери и рокли и цветовете, които обсебват Соня Рикел, да се появят и в тази колекция, но не очаквахме, че толкова много ще ни впечатлят, отново!

Казват, че Рикел е вдъхновена от британската мода и поздравления за чудесните цветни комбинации, карето почти навсякъде, жълтото, зеленото, тъмносиньото и великолепните кройки. За финал лейбълът показа и чудесни вечерни рокли, които лесно влизат в куфара ни за някой скъп летен курорт.

Comme des Garçons



Със сигурност златото е нещо ново за Рей Кавакубо, но не и прозрачното, обемът и асиметричните кройки. Способността на дизайнерката да колажира в един аутфит различни материали и форми също е налице.
Този път обаче видяхме цяла серия от копринени рокли - съвсем минималистични, забележи, комбинирани със сака без една предница, които се закопчават с връзки. И разбира се, дизайнерката не пропусна любимите ни обувки с връзки и онези на цяла няколкосантиметрова платформа.

Jean Paul Gaultier



Цялата колекция ухае на френска мода! Гаменските визии с широките панталони в сиво и черно и кожените ръкавици леко ни напомнят любимия ни тренд на еманципирано момиче или както го наричаме "мъжки момичета". Но като цяло Гутие разчита на класическите форми и елементи от дамския гардероб – дългото палто, сакото, аксесоарите. Видяхме напластяване на пола с панталон, рокля с панталон и жилетка, както и любимите на дизайнера много тесни гащеризони клин от дантела. Прическите ала Бриджит Бардо преминаваха от тъмно в светлокестенява, до русо и чак сиво, но за тези подробности ще ти разкажем другата седмица!

Очаквай ни малко по-късно днес с ревю на неделния ден.
 
Със съдействието на   


 

More All fashion

Аксесоарен флирт: тези 9 модела

All fashion преди 2 дни

И нека сезонът на слънчевите очила, освен да започне, да приеме точно определени форми и окраски: сърца, цветя, животински щампи. Най-добрите модели на Лято 24 следват, като гарантираме, че ще издигнат на друго ниво всяка визия, дори и най-семплата.