Следва

Lux Only - вчера и днес

Премеждията на Найджъл Кенеди в България

"Гранд Хотел София" отказа да приеме световноизвестния цигулар Найджъл Кенеди. Въпреки предварително направената резервация и...

Галерии преди 16 години
<@SITE_URLtd> <@SITE_URLtr> <@SITE_URLtbody> <@SITE_URLtable> "Гранд Хотел София"<@SITE_URLstrong> отказа да приеме световноизвестния цигулар Найджъл Кенеди<@SITE_URLstrong>. Въпреки предварително направената резервация и подписания договор, часове преди пристигането на Кенеди от хотела се обадили, че не могат да приемат госта, заради "делегация на правителството"<@SITE_URLstrong>, оплакаха се организаторите на концертите му в България.

В крайна сметка цигуларят е отседнал в хотел "Хилтън"<@SITE_URLstrong>. Часове преди пристигането на виртуоза в петък вечер управителите на хотела успяха да предоставят президентския апартамент според всички изисквания на звездата: две спални, пиано, специални овлажнители и изсушители, които да поддържат точна температура и влажност в стаята - важни за поддръжката на уникалния му инструмент. В събота Найджъл Кенеди проведе първата си открита репетиция за предстоящите концерти, които ще изнесе във Варна и в София заедно с оркестъра на "Класик ФМ М-Тел"<@SITE_URLstrong>, предаде mysound.bg<@SITE_URLstrong>.

В почивка между отделните части на репетицията виртуозът даде кратка пресконференция. Найджъл Кенеди<@SITE_URLstrong> призна, че вдъхновението му на сцената е почерпено от различни източници в зависимост от това каква е музиката, която изпълнява, тъй като "музиката - това е един необятен свят"<@SITE_URLstrong>. "Основното си вдъхновение обаче получавам от самата музика и от хората, които са около мен - това са нещата, които ме зареждат с енергия, тъй като човек не може да си бъде самодостатъчен в нищо, а още по-малко във вдъхновението", твърди виртуозният цигулар.

Найджъл Кенеди<@SITE_URLstrong> ще свири на 3 Октомври в Двореца на спорта във Варна<@SITE_URLstrong>, а два дни по-късно в София в зала 1 на НДК<@SITE_URLstrong>.

More from View Sofia

More Галерии