Следва

Като рокерите

Дизайнери за следене: ADRIANA RICA

Приятно ни е да ви запознаем: Адриана Гарелова и Рика Дрьоге. А заедно, те са просто ADRIANA RICA – младият...

All fashion преди 13 години

Приятно ни е да те запознаем: Адриана Гарелова и Рика Дрьоге.

А заедно, те са просто ADRIANA RICA – младият немско-български лейбъл, който от пръв поглед успя да спечели сърцата ни.

Видяхме ги за първи път на живо по време на Седмица на модата в Берлин през януари, когато Adriana Rica представиха на импровизирано ревю в берлинския бар Reingold актуалната си пролетно-лятна колекция.

Историята зад марката

Адриана Гарелова и Рика Дрьоге се запознават в Университета по приложни науки (HTW) в Берлин, където и двете следват моден дизайн. През 2010 година, с бакалавърска диплома в ръка, те решават да поемат по най-смелия път, който може да избере един млад дизайнер, и да създадат собствен лейбъл.


Модно ревю в бар Reingold през януари

В момента двете работят заедно, но от разстояние – Адриана от родния си град Русе, където е съсредоточено производството и реализацията на колекциите, а Рика от Берлин. Тя от своя страна се грижи за маркетинга и продажбите на марката в Германия и междувременно следва магистратура. А дизайнът? „С дизайна се занимаваме заедно“ - отговаря Рика - „споделяме идеи, разменяме скици по Скайп и оформяме всичко до край когато се срещнем на живо.“



През юли 2010 дизайнерското дуо е готово и с първата си дамска колекция за сезон пролет/лято 2011, която наричат „Хамелеони“. Дебютът бива представен подобаващо на модно ревю в Берлин, а само два месеца по-късно, през септември, излиза и каталогът към колекцията. Неговите замечтани горски картини ни пренасят в горещ летен следобед и успяват перфектно да пресъздадат настроението на „Хамелеони“.

Непринуденост е мотото, залегнало в основата на дебютната колекция, a естествената женственост – идеалът за красота на дизайнерките. Комфорт, свежест и чаровна момичешка заиграност бликат от всеки един модел, като даряват жената на ADRIANA RICA с ненатрапчив сексапил и чувство за лекота.



Мода, която се усмихва


“Нашето желание е да правим мода за жени, които искат да бъдат себе си. Искаме да им помагаме да се преоткриват и подчертават.” – казват Адриана и Рика. “И още нещо – искаме да правим тази мода с усмивка! Щастливи сме, че можем да работим това, което винаги сме мечтали. Защо да не излъчваме удоволствието от работата си и навън, към нашите клиентки, за които работим?“



Перфектен израз на този стремеж са и моделите от актуалната колекция, която освен дрехи, включва и линия от кожени чанти и аксесоари. Именно те придават завършеност на цялата концепция, а и няма да скрием, че се превърнаха в нашия таен фаворит.



“Хамелеони”
се продава в избрани немски бутици и онлайн-магазини, но скоро ще може да бъде закупувана и през интернет страницата на лейбъла. В момента момичетата работят усилено над своята втора колекция за сезон есен/зима 2011/12.



Ако ADRIANA RICA са събудили любопитството ти, можеш да разгледаш целия каталог на www.adrianarica.com, а повече подробности и снимки ще откриеш в официалния им Фейсбук-профил.
 

More All fashion