Следва

Като рокерите

Дизайнери за следене: ADRIANA RICA

Приятно ни е да ви запознаем: Адриана Гарелова и Рика Дрьоге. А заедно, те са просто ADRIANA RICA – младият...

All fashion преди 13 години

Приятно ни е да те запознаем: Адриана Гарелова и Рика Дрьоге.

А заедно, те са просто ADRIANA RICA – младият немско-български лейбъл, който от пръв поглед успя да спечели сърцата ни.

Видяхме ги за първи път на живо по време на Седмица на модата в Берлин през януари, когато Adriana Rica представиха на импровизирано ревю в берлинския бар Reingold актуалната си пролетно-лятна колекция.

Историята зад марката

Адриана Гарелова и Рика Дрьоге се запознават в Университета по приложни науки (HTW) в Берлин, където и двете следват моден дизайн. През 2010 година, с бакалавърска диплома в ръка, те решават да поемат по най-смелия път, който може да избере един млад дизайнер, и да създадат собствен лейбъл.


Модно ревю в бар Reingold през януари

В момента двете работят заедно, но от разстояние – Адриана от родния си град Русе, където е съсредоточено производството и реализацията на колекциите, а Рика от Берлин. Тя от своя страна се грижи за маркетинга и продажбите на марката в Германия и междувременно следва магистратура. А дизайнът? „С дизайна се занимаваме заедно“ - отговаря Рика - „споделяме идеи, разменяме скици по Скайп и оформяме всичко до край когато се срещнем на живо.“



През юли 2010 дизайнерското дуо е готово и с първата си дамска колекция за сезон пролет/лято 2011, която наричат „Хамелеони“. Дебютът бива представен подобаващо на модно ревю в Берлин, а само два месеца по-късно, през септември, излиза и каталогът към колекцията. Неговите замечтани горски картини ни пренасят в горещ летен следобед и успяват перфектно да пресъздадат настроението на „Хамелеони“.

Непринуденост е мотото, залегнало в основата на дебютната колекция, a естествената женственост – идеалът за красота на дизайнерките. Комфорт, свежест и чаровна момичешка заиграност бликат от всеки един модел, като даряват жената на ADRIANA RICA с ненатрапчив сексапил и чувство за лекота.



Мода, която се усмихва


“Нашето желание е да правим мода за жени, които искат да бъдат себе си. Искаме да им помагаме да се преоткриват и подчертават.” – казват Адриана и Рика. “И още нещо – искаме да правим тази мода с усмивка! Щастливи сме, че можем да работим това, което винаги сме мечтали. Защо да не излъчваме удоволствието от работата си и навън, към нашите клиентки, за които работим?“



Перфектен израз на този стремеж са и моделите от актуалната колекция, която освен дрехи, включва и линия от кожени чанти и аксесоари. Именно те придават завършеност на цялата концепция, а и няма да скрием, че се превърнаха в нашия таен фаворит.



“Хамелеони”
се продава в избрани немски бутици и онлайн-магазини, но скоро ще може да бъде закупувана и през интернет страницата на лейбъла. В момента момичетата работят усилено над своята втора колекция за сезон есен/зима 2011/12.



Ако ADRIANA RICA са събудили любопитството ти, можеш да разгледаш целия каталог на www.adrianarica.com, а повече подробности и снимки ще откриеш в официалния им Фейсбук-профил.
 

More All fashion

От ципа на Ема Стоун на Оскарите до ципа като символ на независимост

All fashion преди 14 часа

След широко обсъждания фатален цип на роклята, която Ема Стоун беше избрала за Оскарите, се връщаме назад във времето, за да разберем какво общо имат Първата световна война, детска реклама, Елза Скиапарели и Емил Хермес със „закопчаването на кукички за обувки“.

Техни височества Обувките, ревюта Есен/Зима 2024

All fashion преди 1 ден

Вълнението от модния месец отминава бавно и блажено: след като седмици наред пистите бяха сцена за развихреното въображение на най-великите дизайнери на нашето време, следите в съзнанието ни са все още ярки.